Haberler

Çiftçilere Damızlık İnek ve İşletme Tescil Belgesi

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 30 aileye 180 damızlık büyükbaş besi ineği ve işletme tescil dağıtıldı.

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 30 aileye 180 damızlık büyükbaş besi ineği ve işletme tescil dağıtıldı.

Merkeze bağlı Mutlu köyündeki dağıtım törenine, Vali Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Jandarma Komutanı Albay Hacı Demir Ezen, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Valisi Hasan İpek, törende yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetin ülkenin her alanında kalkınma için gerçekten çok ciddi çabalar sarf ettiklerini belirterek, "Bu da bunlara bir örnektir. Bayburt olarak bunların çoğundan da faydalanamadığımızı söylemek isterim. İşin doğrusu diğer illerde faydalanılan birçok teşvikten, imkanlardan Bayburt olarak yeteri kadar faydalanamıyoruz. Bu projelerin belki şu anda 20, 30'uncusunu yapmamız gerekiyordu ama biz ilkini yapıyoruz" diye konuştu.

Özel İdare olarak bu yıl köy içi çalışmalarına biraz daha ağırlık vereceklerini de ifade eden Vali İpek, "Bu anlamda da bu müjdeyi şimdiden paylaşıyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Ertuğrul ise dağıtılan düvelerin yüklenici firma tarafından 1 yıl süre ile sigortasının yaptırıldığını kaydederek, "Proje için kooperatifimize kullandırılan toplam kredi miktarı 1 milyon 387 bin 600 lira olup, kredinin geri ödemesi ilk yıl ödemesiz, ikinci yıl faiz ödemeli, diğer beş yıl ise faiz ve ana para ödemeli şeklinde olmak üzere 7 yılda tamamlanacaktır. Kredilere yüzde 3 faiz uygulanmaktadır. Proje süresi olan 7 yıl boyunca hayvanların takibi ve kontrolü müdürlüğümüz tarafından yapılacak, gerekli bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine devam edilecektir" diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, nüfusunun yüzde 75'i tarım ve hayvancılıkla geçinen Bayburt'ta, kalkınma kooperatiflerinin öneminin oldukça büyük olduğunu belirterek, "Bu kooperatifler o ildeki hayvancılığın gelişmesinde, tarım ve hayvancılıkla geçinen ailelerin artması açısından önem arz etmektedir. Ama ne acıdır ki ülkemizde kalkınma kooperatiflerinin yüzde 30'u kapanma veya fesih olma aşamasına gelmiştir. Bu kooperatifler başarılı olur ve gebe düve yetiştiriciliğine yönelirler ise ilimiz açısından çok faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kooperatife üye 30 aileye reisine besi inekleri ve işletme tescil belgesinin dağıtımı yapıldı.

- BAYBURT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title