Haberler

Çiftçi Kredide Alternatifsiz Bırakılmamalı

Güncelleme:

Adana'nın en büyük çiftçi kuruluşlarından Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin kredi kullanımında alternatifsiz bırakılmaması gerektiğini belirterek, her sektörde olduğu gibi bankacılıkta da tekelin oluşmasının bir takım olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini bildirdi.

Doğan, ''2018'in ilk günü itibariyle geçerli olan, tarımsal üretime düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin yürürlüğe konulan karar uygulamada yaşanan aksaklıklar yüzünden çiftçiyi yeterince rahatlatmış değil. Çiftçilerimiz, Ziraat Bankası'ndan sübvansiyonlu kredi kullanmak istedikleri zaman, önlerine çıkan yıldırıcı prosedürlerden şikayetçi. Biz de çiftçimize fayda sağlamak amacıyla tarafımıza iletilen bu şikayetleri yetkililere ulaştırmak istiyoruz.'' dedi.

''Çiftçi işinin kolaylaştırılmasını talep ediyor''

YZO Başkanı Mehmet Akın Doğan, hükümetin tarımsal faaliyetleri desteklemek adına düşük faizli kredinin yolunu açmasının çiftçinin önce yüzünü güldürdüğünü sonra süreç içinde yaşanan olumsuzlukların herkesi üzdüğünü dile getirdi. Sübvansiyonlu kredinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi'nin tek elinde olmasının olumsuzluklara yol açtığını dile getiren Doğan, rekabetin oluşmamasının çiftçinin bankadan aldığı hizmeti zayıflattığını kaydetti. Doğan: '' Ziraat Bankası'nın yüzde 4'le özel bankaların neredeyse 10 puan altında bir faizle kredi vermesi çiftçimizin önünü açacakken, belgesel işlemlerle, bankanın öne sürdüğü yorucu prosedürler, çiftçiyi tekrar özel bankalarla çalışmaya yöneltiyor'' dedi. Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin kendilerine yakın yerlerdeki şubelerle çalışamadığına, bankadan aldıkları hizmetin yeterli olmadığına, birçok çiftçinin kullandıkları kredilere erken kapama yapıp, özel bankalara yöneldiğine vurgu yaptı.

"Hükümet, banka, kooperatif ve çiftçi sırt sırta vermeli''

Mehmet Akın Doğan, çiftçi kuruluşu temsilcisi olarak hükümetten bu konudaki taleplerini de dile getirerek, "Öncelikle Ziraat Bankası'nın tekeline son verilmelidir. Çünkü çiftçi sayısız prosedürler ve çıkarılan zorluklar nedeniyle mağdur olmaktadır ve devletimizin çiftimize sunduğu kredi avantajlarından mahrum kalmaktadır. Bu nedenle ya başka devlet bankaları aracılığıyla da uygun kredi imkanı sağlanmalı ya da özel sektör devreye girerek çiftçiyi mağdur eden rekabete son verilmelidir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ziraat Bankası Mehmet Akın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title