Haberler

CHP: Namaz Kılan da Kılmayan da İşten Çıkartıldı

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, İhlas Kargo Şirketinde Çalışan Yaklaşık 6 Bin İşçinin "Namaz Kılan ya da Kılmayan" Adı Altında Kıdem ve İhbar Tazminatı Ödenmeden İşten Çıkartıldığını Savunarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na Duruma Müdahale Etme Çağrısında Bulundu.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, İhlas Kargo şirketinde çalışan yaklaşık 6 bin işçinin "namaz kılan ya da kılmayan" adı altında kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden işten çıkartıldığını savunarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na duruma müdahale etme çağrısında bulundu.

Eraslan, CHP Yozgat Milletvekili Emin Koç ile birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İhlas Kargo şirketinde çalışan yaklaşık 6 bin işçinin kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden işten çıkartıldığını belirtti. İşçilerin önce "namaz kılan ve kılmayan" diye ikiye ayrıldığını, önce "namaz kılmayan işçiler" adı altında bir grubun, daha sonra da geri kalan işçilerin işine son verildiğini söyledi.

SENET İMZALATTIRILDI

İşçiler görev başında bulunduğu halde izin belgesi imzalattırıldığını, bu nedenle 10 yıl çalışma süresi içinde 600 günlük iş kaybının oluştuğunu anlatan Eraslan, işçilere 5-10 bin YTL tutarında senet imzalattırıldığını, işçiler haklarını istediğinde ise, bu senetleri icraya vermekle tehdit edildiklerini kaydetti. Evini kaybeden işçilerin olduğunu söyleyen Eraslan, işçilere fazla mesai istemeyeceği şeklinde yasa dışı belgelerin imzalattırıldığını ve anlaşmaya zorlandığını da ileri sürdü.

MÜFETTİŞLER "İŞ BULAMAZSINIZ" DEDİ

İşçilerin, çalışma müfettişlerine haber verdiğini, incelemeye gelen müfettişlerin işçilere "Bu zamanda iş bulmak zor, aranızda anlaşın" dediğini savunan Eraslan, işçilere çift bordro verilmesi nedeniyle devletin vergi kaybına uğradığını, ücret ödemelerinin ise, "fason ürün satan iki mağazada geçerli olan kuponlarla yapıldığını" ifade etti.

COŞKUN SAĞ KOLUMUZ DENİLDİ

Haklarını arayan işçilere, şirket yöneticilerinin "Bakan Ali Coşkun, Enver Ören'in sağ kolu. İktidar partisinde 50 milletvekilimiz var. Başınızı istediğiniz yere vurun" dediğini iddia eden Eraslan, şirket avukatının da CHP'ye gideceğini söyleyen işçilere, "Belgeleri CHP'ye verirseniz yanlış olur. Siz Müslüman değil misiniz? Belgeleri ha CHP'ye vermişsiniz ha İsrail'e vermişsiniz" dediğini savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu'na olaya müdahale etme çağrısında bulunan Eraslan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'a da "Enver Ören'in sağ kolu musun? Yeşil sermayenin sağ kolu musun?" sorusunu yöneltti. Eraslan, hükümete, "Hükümet birilerinin sağ kolu herhalde. Milli Eğitim Bakanı Jet-Pa'dan birilerinin, Atalay, Yimpaş'ın sağ kolu herhalde? Unakıtan, El Kadı'nın sağ kolu mu? Böyle mi? Değilse tarikat –siyaset-ticaret üçlemesinin olmadığını gösterin. Aksi takdirde, kamuoyuna sesleniyorum bu hükümet yeşil sermaye ile iç içe, kanunsuz işler yaptığı doğrudur" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title