Haberler

Çavuşoğlu-Memmedyarov Ortak Basın Toplantısı - Elmar Memmedyarov

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ile Afganistan'ın yüklerinin de taşınabileceğini, Türkiye ve Azerbaycan'ın bu yönde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu ile Afganistan'ın yüklerinin de taşınabileceğini, Türkiye ve Azerbaycan'ın bu yönde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Memmedyarov, Azerbaycan'da resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Çavuşoğlu'nun ilk resmi ziyaretini Azerbaycan'a yapmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Çavuşoğlu ile enerji, uluslararası kurum ve kuruluşlarda işbirlikleri fırsatlarını konuştuklarını ifade eden Memmedyarov, Bakü Tiflis Kars Demiryolunun daha aktif kullanılması ve genişletilmesini de masaya yatırdıklarını kaydetti.

Bakü Tiflis Kars Demiryolunun Orta Asya'ya en kısa yol olduğunu vurgulayan Memmedyarov, "Afganistan yük taşımacılığı konusunda zorluklar yaşıyor. Dolayısıyla Bakü Tiflis Kars Demiryoluyla Kazakistan ve Özbekistan'ın yanı sıra Afganistan'ın da yükleri taşınabilir. Türkiye ve Azerbaycan bu yönde de çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Memmedyarov, Bakü Tiflis Kars Demiryolunda yolcu taşımacılığına ise yıl sonunda başlayabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Elmar Memmedyarov Tiflis Kars Bakü Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title