Haberler

Çarşamba Tso'nun 2008 Yılı Bütçesi 440 Bin YTL Olarak Açıklandı

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Tso) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Aralık ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Oda Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda bütçe görüşmelerinden önce bir konuşma yapan Çarşamba TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefili, meclis üyelerine 2008 yılı çalışma planı hakkında özet bilgiler verdi. Başkan Kefeli, "Öncelikli hedeflerimizden birisi, Çarşamba Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi'ni gerçekleştirmektir. Özellikle tarım ve tarımsal sanayi konusunda gelişmiş ülkelerden Hollanda, Almanya ve yurt içinde ise Antalya, Adana ve Konya illerimizdeki tarım ve tarımsal sanayi

uygulamaları konusunda teknik inceleme gezileri düzenleyerek, bu konuda faaliyet gösteren veya gösterebilecek üyelerimizin katılımı sağlayacağız. Ayrıca, odamızda KOBİ niteliğindeki tüm firmalara, KOSGEB ve destekleri, marka, tescil ve patent, e-ticaret gibi konularda, ilgili kurum ve kuruluşlarla bağlantıya geçerek, bir dizi seminerler düzenleyeceğiz. Diğer taraftan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İş Olanakları Sistemi, özet bir yazıyla üyelerimize duyurulacak ve talepler toplanarak, 40 ar kişilik

guruplar halinde sistem, üyelik ve nasıl çalıştığı hakkında bilgiler vereceğiz. 2008 yılında uygulamaya koyacağımız diğer bir projemizle de, kaymakamlığımız, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte modern tarım uygulamalarına örnek teşkil edebilecek, organik tarımcılık, seracılık ve benzeri uygulamalar yapacağız" diye konuştu.

Başkan Kefeli, Türkiye'de yedinci ve bölgede ise ikinci oda olarak, dijital arşiv sisteminini odalarının üyelerinin hizmetine sunduklarını hatırlatarak, "Göreve geldiğimiz 2002 yılında odamızın aktif üye sayısı 445 civarındaydı. Bugün itibariyle ise bin 125 aktif üyemiz bulunmaktadır. Tüm bu başarılarımızı kazanırken en büyük desteğimiz, siz değerli meclis üyelerinin yönetim kurulumuza vermiş olduğu güvendir. Bu güvene layık olduğumuza inanıyorum" dedi.

Oda meclisinde yapılan görüşmeler neticesinde Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2008 yılı bütçesi 440 bin 30 YTL olarak belirlendi.

(SAM-MAY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title