Haberler

Çankırı Kamusen'den Konferans

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Konuşmacı Olarak Katıldığı ve Çankırı Kamusen İl Temsilciliğinin Organize Ettiği Konferans, Hem Konuşmacıları Hem de Dinleyenleri Ağlattı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın konuşmacı olarak katıldığı ve Çankırı Kamusen il temsilciliğinin organize ettiği konferans, hem konuşmacıları hem de dinleyenleri ağlattı.

Konferans öncesinde bir açış konuşması yapan Kamusen Çankırı İl Temsilcisi Metin Memiş, Kıbrıs davası hakkında kısa bilgiler sundu. Daha sonra söz alan Kamusen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Kıbrıs'ta yedek subay olarak askerlik yaptığını belirterek, "Harekata takım komutanı olarak katıldım. Takımımla birlikte yoğun çatışmalara girdik. Birkaç gün sonra durum sakinleşince birliğimize döndük. Bir baktım koğuşlardaki tüm ranzalar kırılmış, kullanılamaz hale getirilmiş. Çavuşuma ne oldu? diye sordum. Çavuşum, komutanım biz dönmeyi düşünmedik. O nedenle de ranzaları kırdık, cevabını verdi. İşte o ruh Çanakkale'deki ruhtur" diye konuştu.

Dinleyenleri duygulandıran bu konuşmadan sonra Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, İstiklal mücadelesinde Çankırılılar'ın yaptığı fedakarlıklar üzerinde durdu. "Çocuğunun üzerindeki örtüyü alıp mermilerin üzerine örten ve "Millet Malıdır" diyen analarımız bu vatanı bizlere kazandırdılar" diye konuşan Öner, "Onlar evlatlarını kaybettiler ama bu vatanı kurtardılar" şeklinde konuştu.

Öner'in bu sözleri söylerken gözyaşlarına hakim olamaması dinleyenleri de etkiledi. Tüm salon Vali Öner'le birlikte onurlu geçmişlerini yadederken, gözyaşlarına boğuldu.

KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş bir saate yakın süren konferansında Annan Planı ve ülkemizin kırmızı çizgilerine değindi. Kıbrıs'ın 1960 öncesine tekrar döndürülmek istendiğine vurgu yapan Denktaş, "Kıbrıs Barış Harekatı'ndan bu yana bir kişinin bile burnu kanamadı. Kan dökülmedi. Neden tekrar eski kara günlere dönülmek isteniyor" diye sordu.

ABD, İngiltere ve AB'yi sert ifadelerle eleştiren Denktaş, "Kıbrıs'sız Türkiye, Türkiye'siz Kıbrıs olmaz. Bu topraklar altında 70 bin şehit var. Kıbrıs şehitlerin malıdır. Rum'a hediye edilemez, gelene satılamaz" dedi. Doğum günlerinin Barış Harekatı'nın yapıldığı gün olduğunu, Türk milletini kandırmanın kimsenin haddi olmadığını, bir gün gelir bu milletin ayağa kalkıp biz varız diyebileceğinin unutulmaması gerektiğini kaydeden Rauf Denktaş, "Şimdi ateş üzerinde oturuyoruz. Türk'ün sabrı bittiği yerde başlar" diye konuştu.

Konferansı yaşadığı gerçek bir olayı anlatarak noktalayan Rauf Denktaşın konuşması salonda bulunan herkesi duygulandırdı.

(MD-BÖ-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title