Haberler

Çankaya Belediyesinden istihdama büyük destek

Güncelleme:

Çankaya Belediyesi, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği ile imzaladığı protokol çerçevesinde vatandaşlara düz dikiş eğitimi vererek istihdama katkı sunuyor.

Çankaya Belediyesi, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği ile imzaladığı protokol çerçevesinde vatandaşlara düz dikiş eğitimi vererek istihdama katkı sunuyor.

Çankaya Belediyesi ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği'nin (AGSD) imzaladığı protokolle hayata geçirilen istihdam garantili düz dikiş kursunda eğitim alan vatandaşlar, kursu tamamlayıp istihdam garantili işlerde çalışacaklar.

Tekstil sektöründe istihdam sağlanmak üzere çeşitli mesleki eğitimlere tabi tutulan kursiyerler, aldıkları eğitimin sonunda sınava girdiler. Çankaya Belediyesinin 100. Yıl İş ve İstihdam Atölyesinde, Halk Eğitim Merkezinden gelen eğitmenlerin eşliğinde sınava giren kursiyerler mesleğin gerektirdiği yeterliliğe sahip olup sertifikalarını aldılar.

Türkiye İş Kurumu ile yapılan protokol kapsamında kursiyerlere eğitim boyunca yol ve yemek ücretleri ödenirken kursiyerlerin sağlık sigortaları da yapıldı. Kurslarda üretilen ürünlerin tüketicilere doğrudan ulaştırıldığı atölye çalışmalarında kursiyerler, el emeklerini sergilemenin de mutluluğunu yaşıyor.

İnsanların istihdamına yönelik çalışmalara katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "İşsizliğin bu kadar fazla olduğu bir ortamda insanları iş sahibi yapacak projelere destek vermekten büyük gurur duyuyoruz. Ne mutlu bize ki merkezimizde verdiğimiz eğitimler sonucunda vatandaşlar evlerine ekmek götürme imkanına kavuşuyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Çankaya Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title