Haberler

Bursa'da 'Sessiz Katile' Karşı Seferberlik!

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, kamuoyunda 'Sessiz Katil' olarak adlandırılan karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçebilmek amacıyla panel düzenledi.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ergün ve Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Nart'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Panelde konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, karbonmonoksit zehirlenmelerinin her yıl Türkiye'de çok sayıda ölüme sebebiyet verdiğini belirtti. Özellikle Bursa'nın çarpık yapılaşma sorunu ve lodosu nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerinin çok sık yaşandığı illerin başında geldiğini ifade eden Dr. Akan, "İlimizde her yıl maalesef bazı vatandaşlarımız karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybediyor ya da ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalıyor. İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaklaşık 10 yıldır gerek belediyelerimizle gerek kaymakamlıklarımızla gerekse sivil toplum kuruluşlarımızla bu sorunu aşmak için sürekli işbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek ve bu konuda can kayıplarının tamamen önüne geçmek" dedi.

Karbonmonksit zehirlenmelerinin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çeken Dr. Akan, "Bu sorunun altına baktığımızda vatandaşlarımızdaki bilgi eksikliği göze çarpmaktadır. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için halk eğitim merkezlerinde, sanayi kuruluşlarında, muhtarlıklar bünyesinde eğitimler düzenledik. Ayrıca çocuklarımızın ve gençlerimizin bu konuda bilinçlenmesine özellikle önem veriyoruz çünkü onlar geleceğimizin teminatı ve onları eğitirsek tüm toplumu eğitmiş olacağız" şeklinde konuştu.

TEDBİRLİ OLUNMALI

Vatandaşların bu konuda sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atmaması gerektiğini hatırlatan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, yapılan bilgilendirmelere uyulması ve tedbirli olunması gerektiğini dile getirdi. Kurumlar arası işbirliği neticesinde Bursa'da karbonmoksit zehirlenmesinden kaynaklı ölüm vakalarının her geçen yıl azaldığını vurgulayan Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Nart ise, "Esas başarı hiçbir vatandaşımızın bu nedenle hayatını kaybetmemesidir. Bunu sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

ÇEKİLİŞLE DEDEKTÖR VE ISITICI DAĞITILDI

Konuşmacıların ardından İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yıldırım Belediyesi, TMMOB Bursa Şubesi ve Bursagaz yetkilileri tarafından karbonomoksit zehirlenmelerini önleme, doğalgaz kullanımı ve temizliği, baca bakımı ve temizliği ile ilk yardım konularında sunumlar yapıldı. Sunumların ardından ise panele katılan vatandaşlara, 30 adet elektrikli ısıtıcı ve 20 adet karbonmonoksit dedektörü yapılan çekilişler sonucunda dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Barış Manço Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title