Haberler

Bursa: Bursa'da Yerel Yönetimler

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi'nin 2006 yılında hız verdiği Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin en önemli ayağı olan Kırcaali, Kiremitçi, Doğanbey ve Tayakadın mahalleleriyle ilgili detaylar netleşmeye başladı.

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi'nin 2006 yılında hız verdiği Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin en önemli ayağı olan Kırcaali, Kiremitçi, Doğanbey ve Tayakadın mahalleleriyle ilgili detaylar netleşmeye başladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Bayram Yıldız, bürokratlar ve meclis üyeleriyle birlikte önceki akşam Cem Sultan Lisesi bahçesinde mahalle sakinleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya yaklaşık bin kişi katılırken, projeden dolayı heyecanlı oldukları gözlenen mahalle sakinleri başkan Altepe'ye çeşitli sorular yönelttiler. Toplantıda mahalle sakinlerine projenin geldiği son nokta hakkında bilgiler veren Altepe, eylül ayı başındaki meclis toplantısında bölgenin kentsel dönüşüm alanı kapsamına alınacağını söyledi. Kamuoyu desteğini de arkasına alan Başkan Altepe, çalışmaları Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'ne kentsel dönüşüm konusunda danışmanlık hizmeti veren özel bir firmayla birlikte sürdürdüklerini dile getirdi. Bölgedeki hisse sahiplerinin yüzde 50'sinin sahip olduğu parselin 50 metrekarenin altında olduğuna dikkat çeken Altepe, "Tek amacımız mahalle sakinlerini mağdur etmeden bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek. Düzenlediğimiz ankete katılan vatandaşlarımızın öncelikli talebinin ev olduğunu gördük. Bunun için çalışmalarımızı herkesi ev sahibi yapmak üzerine kurduk. Kime ne teklifi götüreceğimize dair çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Bölgenin kentsel dönüşüm alanına alınmasıyla ilgili konunun belediye meclisinde görüşülmesinden sonra hisse sahiplerini çağırarak tekliflerimizi sunmaya başlayacağız. İlk görüşmemizi de 1-1.5 ay içinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, bu projeye TOKİ'nin de büyük önem verdiğini söyleyerek, "TOKİ kent merkezinde böyle bir proje daha önce gerçekleştirmemiş. Bu ilk olacak. Bu nedenle TOKİ'nin prestij projelerinden biri olacak olan Kırcaali, Kiremitçi, Doğanbey ve Tayakadın Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nden özellikle bölge sakinlerinin avantajlı çıkacağına inanıyorum" dedi.

Altepe, kendisini dinlemek için Cem Sultan Lisesi bahçesini dolduran kalabalığa, "Bu projenin sizi heyecanlandırdığını biliyorum ama, şunu bilmenizi istiyorum ki sizi ne kadar heyecanlandırıyorsa biz de o kadar heyecan duyuyoruz. Sizden isteğimiz el birliğiyle bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek. Bize verdiğiniz desteği sürdürmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

Osmangazi Belediyesi tarafından bölgede yapılan anket yüzde 97 oranında projeye destekle sonuçlanmıştı. Kent merkezinde olduğu halde yıllardır çürümüş ve terkedilmiş bölge izlenimi veren bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar için ise heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title