Haberler

Burhaniye'de Damızlık Koyun ve Keçi Desteklemesi Açıklaması

-Burhaniye’de Damızlık Koyun ve Keçi Desteklemesi açıklaması(Fotoğraflı)Fatma TalayBalıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, 2017 yılı desteklemelerine ilişkin basın açıklaması yapıldı.

- Burhaniye'de Damızlık Koyun ve Keçi Desteklemesi açıklaması

(Fotoğraflı)

Fatma Talay

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, 2017 yılı desteklemelerine ilişkin basın açıklaması yapıldı. Müdür Erdal Aldağ, imzası ile yapılan açıklamada, besicilerin koyun ve keçilerinin kulak numaralarını 24 Kasım'a kadar Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine vermeleri istendi.

Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlara yer verildi."Ülkemiz küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, sürdürebilirliğin sağlanması, hayvancılık politikalarının etkinliğinin arttırılması ve hayvan hastalıklarıyla mücadele için gerekli olan kayıt sistemlerinin güncel tutulmasının sağlanması amacıyla Bakanlığımızca koyun ve keçi yetiştiricileri desteklenmektedir. 2017 yılı tarımsal desteklemeleri çerçevesinde anaç koyun ve keçi başına 25 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan, damızlık koyun-keçi yetiştirici birliklerine üye, hayvanları Koyun Keçi Kayıt Sistemi (KKKS) ve Koyun-Keçi Bilgi sistemine (KKBS) kayıtlı yetiştiricilere, anaç hayvan başına yılda bir kez olmak üzere destekleme ödemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda 2017 yılı anaç koyun keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin Gıda, Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüze başvuruda bulunmak suretiyle Koyun Keçi Kayıt Sistemindeki (KKKS) işletme ve hayvan bilgilerini güncellemelerini, daha sonra güncellenmiş hayvanlarının kulak numaraların listesi bulunan dilekçe ile birlikte 24 Kasım 2017 tarihine kadar üyesi olduğu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine vermesi gerekmektedir. Hayvanların 24 Kasım 2017 tarihi sonrasında ilçe müdürlüğümüzün yapacağı yerinde kontrol ve tespit tarihine kadar geçen süre içerisinde aynı işletmede bulunması zorunludur. Destekleme ödemesinden 1 Eylül 2016 tarihinde ve öncesinde doğmuş olan anaç koyun-keçiler yararlandırılacaktır. Yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için 24 Kasım 2017 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir"denildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Öğretmenler Günü Fatma Talay Balıkesir Burhaniye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title