Haberler

Bucak'ta Yeni İçme Suyu Kuyusu Açıldı

Burdur'un Bucak ilçesinde yeni içme suyu kuyusu açıldı.

Burdur'un Bucak ilçesinde yeni içme suyu kuyusu açıldı.

İncirhan mevkisinde açılan 96 metre derinlikten saniyede 12 litre su çıkan içme suyu kuyusu, ilçenin şebeke hattına takviye amaçlı verildi.

Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin, ilçede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kışın saniyede 140 - 150 litre yazın ise 170 -180 litre suya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Belediyemiz tarafından yapılan sondaj çalışmalarında kuyudan saniyede 15 litre su çıkmaya başladığını ifade eden Kaymakam Sezgin, "Bu sondajlar sayesinde yazın olan su ihtiyacımızı, eksiğimizi tamamlamış bulunuyoruz. Şimdilik ilçemiz için su ihtiyacında sıkıntımız yok ama yıllar içinde yeni su kaynaklarını bulmamız lazım. Bu nedenle de DSİ ile master planı çerçevesinde çalışmalarımız yine devam edecek." diye konuştu.

İlçeye bağlı bazı köylerde yer üstü ve altı içme suyu olmadığı için içme suyu sıkıntısının çekildiğini belirten Sezgin, şunları kaydetti:

"Köylerimizde içme suyunda ciddi anlamda sıkıntılarımız vardır. Çünkü yeraltı kaynakları itibarı ile bazı köylerimizde su yok. Bunu başka köylerden almamız gerekiyor. Başka köylerdeki vatandaşlarımız bizlere destek olması gerekiyor. Allah'ın verdiği nimet yer altındaki su bu, suyu yer altından çıkarıp tüm canlıların istifade etmelerine sunmak gerekiyor. Ben özellikle bu konuda köylerimizden destek bekliyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Yalçın Sezgin Burdur Bucak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title