Haberler

Boyabat'ta, "Aile ve Çocuk Eğitimi" Konferansı

Beyin gelişim uzmanı ve araştırmacı yazar Ali Erkan Kavaklı, Boyabat'ta "Başarı ve Motivasyon", "Aile ve Çocuk Eğitimi" konulu konferans verdi.

Beyin gelişim uzmanı ve araştırmacı yazar Ali Erkan Kavaklı, Boyabat'ta "Başarı ve Motivasyon", "Aile ve Çocuk Eğitimi" konulu konferans verdi.

Ensar Vakfı Boyabat Şubesi'nin daveti üzerine ilçeye gelen Kavaklı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 8. ve 12. sınıf öğrencilerine "Başarı ve Motivasyon " konulu konferans, yetişkinlere de "Aile ve Çocuk Eğitimi" konulu konferans verdi.

Aile ve Çocuk Eğitimi konferansını Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Ensar Vakfı Boyabat Şubesi Başkanı İbrahim Açıkgöz, daire amirleri ve vatandaşlar dinledi.

Ensar Vakfı Boyabat Şubesi Başkanı İbrahim Açıkgöz, konferans öncesi yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi:

"Ensar Vakfımızın misyonu, insani değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek amacıyla, nitelikli akademik çalışma ve sürekli proje geliştirerek özelde gençler olmak üzere toplumun tüm sosyal katmanlarına eğitim, yayın, organizasyon faaliyetleriyle hizmet sunan bir vakıf olmaktır. Vizyonumuz ise din ve değerler eğitimi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde değerlerine bağlı, entelektüel birikim ve akademik başarısıyla gelecekte söz sahibi olacak en yetkin vakıf olmaktır. Bu misyonumuz ve vizyona bağlı olarak ebeveynlerimizi çocuk eğitimi konusunda bilinçlendirmek,bedenen, fikren ve ruhen daha sağlıklı ve ahlaklı bireyler yetişmesine katkı sunmak amacıyla düzenlenmiş bir programdır. Davetimizi kırmayarak aramızda olan hocamız  Ali Erkan Kavaklı'ya ve tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum."

Ali Erkan Kavaklı, "Çocuklarımızın iyi bir birey olarak yetişmesini istiyorsak öncelikle aile büyükleri şiddet içeren davranışlarda bulunarak kötü örnek olmayacaklar. Şiddet içeren filmler izlemelerine müsaade etmeyeceğiz. Çocuklarımıza camiyi, tarihi ve kültürel değerleri olan yerleri gezdirmeliyiz. Çocuklarımıza sevgimizi verip gönüllerine giremezsek beyinlerine de giremeyiz. Midenin yemeğe ihtiyacı olduğu gibi beynimizin de bilgiye ihtiyacı vardır. Bilgiye ihtiyacı olan beynimizin öğrenme ihtiyacını gideremezsek beyin bizi kötü yollara sevk eder" dedi.

Çocukların televizyon, bilgisayar ve telefon programlarını bilinçli kullanmalarının sağlanması gerektiğini söyleyen Kavaklı, "Çocuklarımız şeffaf bir aile ortamı içinde yetişmelidir. Şiddet, öfke ve yalan olan aile ortamında yetişen çocuklar iki yüzlü insan olarak topluma karışırlar. Çocuklarımıza zaman ayırıp onların ilgi alanlarına, hobilerine ortak olup o konuda arkadaş olmalıyız ki evini ailesini sevip güven kazanmasını sağlamalıyız" diye konuştu.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Ali Erkan Kavaklı'yı tebrik ederek Ensar Vakfı Boyabat Şubesi'nin plaketini takdim etti.

Kavaklı, konferans sonrasında okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Güney Ali Erkan Kavaklı Boyabat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title