Haberler

Boşa Akan Maden Suyunu Değerlendirip 17 Ülkeye İhraç Etti

Güncelleme:

Afyon İscehisar'da mermercilik yapan Şuayip Demirel, yıllardan beri ilçede boşa akan maden suyu kaynağını değerlendirip fabrika kurdu ve kısa sürede 17 ülkeye ihracat yapmaya başladı.

Afyon İscehisar'da mermercilik yapan Şuayip Demirel, ilçe merkezine 3 kilometre mesafedeki Avşar Deresi mevkisinde boşa akan maden suyu kaynağını değerlendirmek için bölgeye 1,5 yıl önce fabrika kurdu. Avşar Maden Suyu markasıyla üretim yapmaya başlayan Demirel, şişelediği maden suyunu yurt içinin yanı sıra yurt dışında da satmaya başladı.

TARİHİ FRİGLERE DAYANIYOR

Tesisin genel müdürü Mehmet Başpınar, AA muhabirine, bölgede geçmişi Friglere dayanan ve yakın tarihe kadar boşa akan maden suyu kaynağını değerlendirdiklerini söyledi.

Yapılan yatırımın kısa sürede karşılık bulduğunu anlatan Başpınar, "Farklı şişemiz, yeni ürünlerimiz tüm Türkiye'de beğenildi. 54 ilde bayimiz var, yaklaşık 60 ilde tüketiciye ulaşabiliyoruz. Çok olumlu tepkiler alıyoruz." dedi.

17 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Yurt dışına yönelik ciddi çalışmalarının olduğunu vurgulayan Başpınar, üretimlerinin yüzde 15-20'sini ihraç ettiklerini aktardı. Başpınar, 17 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Maden sularımızı Almanya, Bahreyn, Tayvan, Güney Afrika, ABD, Çin, Suudi arabistan, Irak, İran, Suriye, Lübnan, Filistin, Kosova, Belçika, Hollanda, Avusturya ve Avustralya'ya gönderiyoruz. Türk maden sularının girmediği ülkelere girmeyi hedefliyoruz. Bahreyn'de büyük market zincirlerinde bir Türk maden suyu olarak yer alıyoruz. Tesisimizde 35 kişi çalışıyor. Yeni kurulan bir fabrika olmamıza rağmen dünya markası olma yolunda ciddi adımlar atıyoruz. Bizim suyumuz çok farklı. Volkanik kaynaklı, mineral yönünden zengin bir su."

"TÜRK EKONOMİSİNE GÜVENDİK, YATIRIM YAPTIK"

Türkiye'nin darbe girişimini atlattığını ve ekonominin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Başpınar, şunları kaydetti:

"Yaşanan tüm zorluklara rağmen Türk ekonomisine güvendik ve yatırımlarımızı sürdürdük. Sektörde henüz 1,5 yıllık bir firmayız. Buna rağmen ciddi anlamda büyüyen, sektörde ses getiren bir işletmeyiz. Şu an ilk 5'te yer alıyoruz. Kalitemizle ve teknolojimizle öne çıkıyoruz. Şu anda 12 çeşit ürünümüz var. Doğal maden suyundan gazoz üretiyoruz. Limonatamız var. Tropikal bir tad olan Mango ananas çeşidimiz çok beğenildi. Tüm dünyada herkesin içebileceği ve beğeneceği ürünleri üretmeye gayret ediyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Avustralya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title