Haberler

Bodrum Hayvan Barınağı Projesi Gözden Geçirilecek

Projeyi beğenmeyen hayvanseverler tepki gösterdi.

Projeyi beğenmeyen hayvanseverler tepki gösterdi...Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan Hayvan Barınağı Projesi hayvanseverlerin "Hayvanlar için toplama kampı istemiyoruz. Sokak hayvanları esir değildir" tepkisi ile karşılandı. Birlik sözcüsü ve Bitez Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez, "Proje hayata geçirilmeden önce hayvanseverlerle toplanıp görüşlerini almak istedik. Bu önerileri belediyeler birliğine sunup sokak hayvanlarımız için en uygunu hangisi olacaksa o yönde çalışmalara hız vereceğiz" dedi. Toplantıya kolunda "YONCA Made İn Turkey" yazılı dövme ile katılan sanatı Yonca Evcimik sert çıkışları ve ciddi önerileri ile dikkat çekti.

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, tedavisi, barınması ve bakımı için Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği tarafından Ortakent-Yahşi beldesinde 100 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan "Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Bakım Alanı" projesini birlik sözcüsü İbrahim Çömez tanıttı. Sanatçı Yonca Evcimik ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, Bodrum Belediyesi Çevre Müdürü Dilek Ecehan ile aralarında yabancıların da bulunduğu hayırseverler katıldı.

SORUN HAYVanLAR DEĞİL, TATİLCİLER

Bodrum Belediyesi Çevre Müdürü Dilek Ecehan, turizm bölgesinde yaşanan en büyük sorunun sahipsiz sokak hayvanları olmadığını aksine sokak hayvanlarını besleyen tatilciler olduğunu belirtti. Ecehan, "Sorun, özellikle yazlıkçıların ve ikinci konut sahiplerinin yaz aylarında sahiplendikleri kedi ve köpekleri geldikleri illere dönerken terk edip gitmelerinde yatıyor. Sokak hayvanları bu nedenle açlığa terk edildikleri gibi psikolojik travma geçiriyorlar. Bu nedenle yazlıkçıların sahiplendikleri hayvanları sokağa terk edip gitmemeleri konusunda bilinçlendirilmeleri gerekli" dedi. Toplantıda önümüzdeki yıl turizm sezonunun başlangıcından itibaren yazlıkçılara yönelik bilinçlendirme toplantıları düzenlenmesini karar verildi.

YONCA MADE İN TURKEY

Yılın büyük bölümünü Bitez'de satın aldığı evinde geçiren Türk pop müziğinin ünlü ismi Yonca Evcimik toplantıda sağ koluna yaptırdığı ve büyük harflerle YONCA (YON, C ve A işareti yerine Ay yıldız konulmuş) ve Made İn Turkey dövmesi ile dikkat çekti.

Toplantıda sık sık yaşanan tartışmalara dikkat çeken ve zaman zamanda sert tepki gösteren Yonca Evcimik, "Sokak hayvanlarını korumak ve onların yaşamlarına sahip çıkmak istiyorsak, anlamsız tartışmaları bir kenara bırakıp onlar için en iyi olan projeleri hazırlayıp bir an önce hayata geçirmeliyiz. Bugüne kadar hayvanseverler sürekli dernek kurup ayrı ayrı gruplar halinde hareket ettikleri için sorun sokakta kaldı. Burada da benzer tartışmaları yapmak yerine ortak bir noktada buluşup yarımadadaki sokak hayvanlarının barınması, kısırlaştırılması için belediyelerin hazırladığı projelere destek vermeli, projenin nasıl olması gerektiği üzerinde durmalıyız. Çünkü şu ana kadar görüldüki sivil toplum örgütleri yerel yönetimlerin desteği olmadan sokak hayvanları için proje üretilemediği, sahip çıkılamadığı görüldü. Barınaklar oluşturulmalı ancak hayvanlar için esir kamplarına dönüştürülmemeli. Bu nedenle sivil toplum örgütleri belediyeler ile birlikte hareket etmeli. Sokak hayvanlarının beklemeye tahammülü yok kış geldi" dedi.

Toplantıda, hayvanseverlerin yoğun itirazları üzerine Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan barınak projesinin bir kez daha gözden geçirilmesine karar verildi. HAYTAP Genel Sekreteri Nilgün Çıtırık ise Türkiye'de Adana başta olmak üzere birçok ilde barınak yerine mahalle ve beldelerde butik hayvan üniteleri kurularak daha başarılı olunduğu ve bu nedenle beldelerde butik üniteler oluşturulması için proje üretilmesini önerdi.

Başkan Çömez Bodrum yarımadasında 11 belediyenin sadece ikisinde (Bodrum ve Turgutreis) hayvan barınağı ve bakım evi bulunduğunu, bu sayının yetersiz olması nedeniyle belediyeler birliği tarafından proje hazırlandığını söyledi. Çömez, "Amacımız sağlıklı hayvanları aşılayıp kısırlaştırırken yeniden doğaya salıvermek. Ancak bakıma muhtaç, hastalıklı, sakat ve yaşlı sokak hayvanlarının da bu barınakta yaşamlarını sağlamak. Proje hayata geçirilmeden önce hayvanseverlerle toplanıp görüşlerini almak istedik. Bu önerileri belediyeler birliğine sunup sokak hayvanlarımız için en uygunu hangisi olacaksa o yönde çalışmalara hız vereceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title