Haberler

Bitmeyen Okulların Adı Satışa Çıkarıldı

Bitlis'te Ödenek Sıkıntısı Nedeniyle Tamamlanamayan 2 Okulun Adı Satışa Çıkarıldı. Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Eğitime Katkı Yapacak Vatandaşların Adını Yaşatacaklarını Söyledi. İl Genelinde Çok Sayıda Ana Sınıfı Açtıklarını Belirten Tulmaç, 'Diyoruz Ki Gelin Hem Çocukların Diplomasında Adınız Yaşasın Hem de Torunlarınız Sizlerle Gurur Duysun' Dedi.

Bitlis'te ödenek sıkıntısı nedeniyle tamamlanamayan 2 okulun adı satışa çıkarıldı. Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, eğitime katkı yapacak vatandaşların adını yaşatacaklarını söyledi. İl genelinde çok sayıda ana sınıfı açtıklarını belirten Tulmaç, ''Diyoruz ki gelin hem çocukların diplomasında adınız yaşasın hem de torunlarınız sizlerle gurur duysun'' dedi.

Bitlis'te ekonomik nedenlerle bir türlü tamamlanamayan Çam Sitesi'ndeki Anaokulu ile Adilcevaz Anadolu Lisesi'nin adı satışa çıkarıldı. Çevre düzenlemesi ve okulların iç donanımını yapan vatandaşlar bu okulların adını satın alabilecek. Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, eğitime katkıda bulunacak vatandaşların adını yaşatacaklarını söyledi. Tulmaç, yörede yaygın olan düğünlerde, şenliklerde saçılan paralanın eğitime harcanmasının daha yararlı olacağını belirterek, ''Bitlis genelinde çok sayıda ana sınıfı açtık. Bu sınıfların eksiklerini giderecek olan hayırseverlerin adını da tabelaya yazarak duvara asacağız. Biz de hayrın azı çoğu önemli değil'' dedi. Tulmaç, 3 aylık görevi süresinde 5 yeni okul yapılması için karar aldıklarını ve bu okulların yapımına en yakın zamanda başlayacaklarını kaydederek, şöyle konuştu:

''Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis'deki fen lisesi ve liseye ait bir pansiyon yaptıracak. Aynı zamanda işadamı Cemil Özgür ise bizim ihtiyaç olarak gördüğümüz bir lise binasının yapımı için başvurdu. Almanya'da yaşayan bir hemşehrimiz 8 derslikli bir okul yapımı için girişimde bulundu. Hayırseverimiz bize 400 bin YTL gönderecek ve okulu biz yapacağız. İşadamı Sadullah Gencer'in bilişim lisesi yapma çalışmaları devam ediyor. Bu okulların yapımının tümü protokol aşamasına geldi. Ayrıca Hizan ilçemiz için işadamı Kadir Has tarafından verilen 300 bin YTL'lik bir yardım var. Bu parayla da ilçeye bir ilköğretim okulu yapılacak. Hayırseverlerin bu katıkları bizleri oldukça sevindirdi. Tüm hayırseverlerden eğitime küçük veya büyük katkı sunmasını bekliyoruz.''

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title