Haberler

Beyşehirli çiftçi, hobi bahçesinde 1 kilograma ulaşan domates yetiştirdi

Güncelleme:

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir çiftçi, hobi bahçesinde 1 kilograma ulaşan pembe Osmanlı domatesi yetiştirdi. Söz konusu domates hakkında konuşan çiftçi Tuncay Selvi, "Bir kişinin bu domatesi tek seferde yemesi mümkün değil." dedi.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Emen Mahallesi'nde yaşayan Tuncay Selvi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında temin ettiği tohumlarla yetiştirdiği Osmanlı domateslerinin hasadına başladı. Selvi, hobi bahçesinde 1 kilograma ulaşan domates yetiştirdi.

Beyşehirli çiftçi, hobi bahçesinde 1 kilograma ulaşan Osmanlı domatesi yetiştirdi

"BİR KİŞİNİN BİR SEFERDE YEMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Ekili tarlasında bin 500 metrekarelik alanda farklı ürünler yetiştirdiğini anlatan Selvi, 150 metrekarelik alanı ise proje çerçevesinde hobi bahçesi olarak kullandığını söyledi. Burada ağırlığı 1 kilograma ulaşan domatesler yetiştirdiğini, bu ürünlerin en küçüklerinin ağırlığının ise 500 ile 750 gram arasında değiştiğini belirten Selvi, şunları kaydetti:

"Hobi bahçemde deneme amacıyla yetiştirdiğimiz domatesin diğerlerinden farkı, büyüklüğü, ince kabuklu oluşu, bol etli ve aromasının çok daha lezzetli ve ekşi olması. Ayrıca bölgemizde çok şikayet ettiğimiz Akdeniz sineğinden de bu domates türü fazla etkilenmiyor. Ekimini yaparken sadece hayvan gübresi kullandım, yani tamamen organik. Bir kişinin bu domatesi bir seferde yemesi mümkün değil. Bu domateslerin Bursa'da da yetiştirildiğini hatta bir üreticinin 1 kilo 800 gramlık, Türkiye'nin en büyük domatesini yetiştirdiğini öğrendik."

Beyşehirli çiftçi, hobi bahçesinde 1 kilograma ulaşan Osmanlı domatesi yetiştirdi

"2 KİLOGRAMA ULAŞAN DOMATESLER YETİŞTİRMEYİ İSTİYORUM"

İlçede bu domatesin daha da yaygın yetiştirilmesini istediklerini anlatan Selvi, "Çünkü çok bereketli ve leziz bir tür. Ata tohumu olarak bölgemizde inşallah önümüzdeki yıllarda 2 kilograma ulaşan domatesler yetiştirmeyi istiyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, bu proje kapsamında verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Beyşehir Osmanlı Konya Haberler

500

Yorumlar (9)

CARLOS:

Adamın idealleri var. ama ne ekersen onu biçersin diye de bir atasözü var. BEEF adı verilen bir domates çeşidir bu 1. 5 kiloya kadar çıkabiliyor. 2 kilo beef çatlama yapar. yani olmaz dayı

1
1
yanıtYanıtla
yerli üretim:

rahmetli dedem de yetiştirirdi bu domateslerden zamanla bu tohumların yerini hibrit tohumlar aldı şekli pürüzsüz albenisi çok iyi ama domates kokusu olmayan ürünler. şimdi bulsam bu domateslerden hiç düşünmeden alırım

1
1
yanıtYanıtla
Yorum:

Şekli bozuk diye bizim çok bilmiş ileri zekalı internet muallimleri hormonlu der alıp yemezler. Halbuki yedikleri içtikleri şekil şükül ürünlerin tamamı genleriyle oynanmış hibrit tohumdan

0
1
yanıtYanıtla
,.-.,:

HORMONSUZMU?

0
1
yanıtYanıtla
Dursun kılınç:

Önceki yıllarda buna benzer ürünler yetişiyordu.son yıllarda nesli hemen hemen tükenmek üzere tuncay selvi çok yakın komşumdur.ellerine sağlık şifa olsun inşallah.

0
1
yanıtYanıtla
Osmanli mi:

Osmanlida domates mi vardı? RUS domatesi bu 1928 de romanya bulgaristan makadonya muhacirleri soktu Türkiyeye.

0
1
yanıtYanıtla
OSMANLI:

Zoruna mı gitti? Cahil cühela Osmanlı da domates yok diyor. Anadolu''da domates ile ilgili ilk kayıtlara 3. Ahmet döneminde Damat İbrahim Paşa''nın aylık olarak tuttuğu 1723 yılındaki masraf kayıtlarında rastlıyoruz. Domatesi Osmanlı''ya tanıtan ve tohumlarını ilk getiren Halep''te 1799-1825 yılları arasında İngiliz Konsolosu olan John Barker''di

yanıt0
yanıt0
bülent duman:

büyük olsun diye ilaç kullanmayın. doğal yollarla üretin

0
0
yanıtYanıtla
Huriye Wegener:

Bu domatezlerin tohumlarını yurt dışında bereden alabiliriz? Ve saksılarda yetıştirebilirmiyiz?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title