Haberler

Beşiktaş'ın Eski Futbolcuları, Siyah Beyazlı Takımın Bugününü Değerlendirdi

Bir Dönem Beşiktaş Forması ile Uzun Yıllar Top Koşturan Futbolcular Engelliler Haftası Çercevesinde Düzenlenen Özel Maçta Bir Araya Geldi. Siyah Beyazlı Takımı Bir Çok Başarıya Ulaştıran, Şimdi İse Vetaran Futbolcu Sıfatı ile Anılmaya Başlanan Bu İsimler, Takımlarının Şu Günlerde İçinde Bulunğu Durumu ve Gelecekte Neler Olabileceğine İlişkin Fikirlerini Ortaya Koydular.

Bir dönem Beşiktaş forması ile uzun yıllar top koşturan futbolcular Engelliler Haftası çercevesinde düzenlenen özel maçta bir araya geldi. Siyah beyazlı takımı bir çok başarıya ulaştıran, şimdi ise vetaran futbolcu sıfatı ile anılmaya başlanan bu isimler, takımlarının şu günlerde içinde bulunğu durumu ve gelecekte neler olabileceğine ilişkin fikirlerini ortaya koydular.

Beşiktaş'ın sağ kanadında oynadığı basit ama etkili futbolla adını hafızalara kazıyan Erkan Alseven, eski takımının şu an iyi bir kadroya sahip olduğunu ve siyah beyazlı ekibin içinde bulunduğu bu kötü dönemden çıkacağına inandığını vurguladı. Alseven şunları söyledi:

"Bizim oynadığımız dönemler geçmişte kaldı. Şimdiki futbolculara baktığım zaman, Beşiktaş bana göre iyi bir kadroya sahip. Ama futbolun içinde bazı olumsuz sonuçlar yaşanıyor. Bu bir dönemdir. Beşiktaş'ın bu dönemi atlatacağına inanıyorum. Kazandığınız zaman her şey çok güzel oluyor. Kötü sonuçlar sonrasında da takımın içindeki herkesin eleştirilmesi çok doğal. Ancak futbolun bir ekip işi olduğunu unutmamak gerekir. Sonuçta Beşiktaş yeni yapılanma içinde olan bir ekip. Bu takım biraz zaman tanımak lazım. Ben bir Beşiktaş taraftarı olarak takımımızın iyi yerlere geleceğine inanıyorum."

Beşiktaş'ın efsane olmuş oyuncularından "Şifo" lakaplı Mehmet Özdilek, siyah beyazlı takımın sezon başından bu yana gösterdiği performansın tüm camiayı üzdüğünü söyledi. Şifo Mehmet ayrıca devre arasında Beşiktaş'ta bazı değişikliklerin yapılmasının şart olduğunu dile getirerek, "Beşiktaş her zaman beklentilerin çok büyük olduğu bir camiadır. Bu doğrultuda hedefler de hep çok büyük olur. Bence bu sezon siyah beyazlıları üzen temel sebep takımın sezon başından bu yana gösterdiği performans. Belki 7 veya 8 puan çok önemli farklar değil, ama gelecek için çok umut vadeden bir Beşiktaş takımı yok. Bu da Beşiktaşlıları karamsarlığı itiyor. Bu takımda iyi gitmeyen bir şeylerin olduğu gözüküyor. Bunun çözümü de Beşiktaş teknik heyetinin ve yönetiminin elindedir. Çünkü sezon başında Tigana'nın istediği bütün futbolcular alındı. Bütün bunlar gözönünde tutulmalıdır. Şu an için Fenerbahçe puansal anlamda bir kaç adım önde. Devre arası bazı şeylerin değişmesi için önemlidir. Ama Beşiktaş'ta oyun felsefesinin, yıpranan oyuncuların ve bazı düşüncelerin değişmesi gerekiyor" diye konuştu.

Recep Çetin, Beşiktaş savunmasında yıllarca "takoz" lakabı ile adından söz ettirdi. Gösterdiği performans ile uzun yıllar üzerinden çıkarmadığı siyah beyazlı forma ile bir çok başarı kazanan Recep, Beşiktaş yönetiminin Tigana ile yaptığı ağır tazminat şartları içiren mukaveleyi eleştirdi ve "Jean Tigana'ya büyük miktarda tazminat ödenmeyecek olsaydı, Fransız teknik adam 3-4 hafta önce takımdan gönderilirdi" dedi. Recep Çetin şöyle konuştu:

"Büyük takımlar, büyük denizlerde mücadele ettiği için her zaman karşısına dalgalar çıkacak, ama bu dalgalar karşısında da bir bütün olunması gerekiyor. Sonuçta bir Beşiktaş var ve batsa da çıksa da yoluna bu Beşiktaş devam edecek. Ortada gözüken birçok sorun var. Bu sorunları halledecek olan da yönetimdir. Yapacakları müdahaleler ve alacakları kararlarla Beşiktaş'ı düzlüğe çıkarmak zorundalar. Beşiktaş'ta sadece yönetime yüklenmek de yersiz. Ama bana göre bir hoca değişikliği yapabilirler. Yönetimi suçlayacağımız tek konu Tigana'nın anlaşmasında ağır tazminat maddeleri koydurmalarıdır. Böyle bir tazminatla anlaştığın zaman, eliniz kolunuz bağlanır. Böyle büyük meblalar olmasaydı, hoca 3-4 hafta önce gitmiş olabilirdi. Beşiktaş çok uzun yıllardır bu kadar kötü duruma düşmedi. Yine yönetim birlik olarak bu ortamdan takımı çıkarmalıdır."

Futbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş'tan kopmayan Ulvi Güveneroğlu ise, siyah beyazlı takımın düzlüğe çıkması için istikrarı yakalaması gerektiğini ifade ederek, "Beşiktaş'ın toparlanması için şu anda çalışmalar yapılıyor. Her geçen gün daha iyi bir Beşiktaş olacağına inanıyorum. Önemli olan hataları doğru tespit edip, ona göre önlemler almak. Takımın içinde bulunduğu durum bir bütün olarak değerlendirmek lazım. Teknik adam değişikliği veya futbolcu transferi ile düzelecek bir sorun olduğunu sanmıyorum. İstikrarlı bir şekilde doğru adımlar, atılırsa Beşiktaş'ın toparlanacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title