Haberler

Araç sahipleri müjde! Benzine 7 kuruş indirim geldi

Güncelleme:

Benzinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 11 kuruş indirime gidilecek. İndirim pompaya 7 kuruş olarak yansıyacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, indirim benzinin pompa fiyatına ortalama 7 kuruş olarak yansıyacak, kalan 4 kuruşluk kısmı ise devreye alınan Eşel Mobil sistemi kaynaklı ÖTV gelirinin yerine konmasında kullanılacak.

BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLACAK?

Buna göre, Ankara'da ortalama 7,27 liradan satılan benzinin litre fiyatı 7,20 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 7,24 liradan 7,17 liraya, İzmir'de 7,30 liradan 7,23 liraya inecek.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. Akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500

Yorumlar (47)

Gazi:

7 kuruş bugün iner birhafta so ra 14 krş zam gelir değismiyen sistem....

26
2
yanıtYanıtla
FB’li:

Simdi ben yazacaktim , aynen katiliyorum. Herseye zam grldi benzinimi indirecekler?

yanıt0
yanıt0
KARABAL:

Ne kadar çok indirim gelmiş. Bir depo benzin alırsanız tam 3 TL ediyor.

26
2
yanıtYanıtla
Borz:

Hahahahha , son 2 yilda gelen zam 3lira, yapilan indirimlerde kuruslarla hesaplaniyor. Binin halkin uzerine bininn

27
1
yanıtYanıtla
Yolcu:

Arkadaşlar hazır olun zam geliyor(:

14
0
yanıtYanıtla
maho:

agam bizimle eğleniyi

10
0
yanıtYanıtla
Haberler:

Ya siz neyin yalaktozlugunu yapiyorsunuz. Neresi mujde bunun. Haftaya kesin 20-30 kurus zam yaparlar. Ilahi adalet. Kurtar bizi bu zalimlerden. Artik !!

9
1
yanıtYanıtla
ZAVALLI:

siz bu palavralar ile anca koyunnları kandırırsınız :( 2 kuruş in 3 gün sonnra 50 kuruş zam yap , yemezler , ZZZ kuşağı

8
2
yanıtYanıtla
erkan:

vayyy bey dolar 5 kr artsa anında zam gelir 8. 50 den 7. 40 a düştü dolar 3 kr indirim geldi. hani eşel sisteme göre 7 tl yi geçmeyecekti benzin o da yalan oldu

8
1
yanıtYanıtla
teşekkür ederim:

ay sonunu getirmek için kuruş hesabı yaptığımız için herkesin anlayacağı dilden kuruş indirim yaptığınız için çok teşekkür ederim.

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title