Haberler

Belediye şifrelerini ele geçiren yapı denetim firması 550 bin TL'lik vurgun yaptı

Güncelleme:

Denizli'de bir yapı denetim firması, iskan ruhsatını almak için belediye çalışanlarının sistem şifrelerini ele geçirdi. Sahte evraklarla harç ve diğer ücretleri ödemeden sahte belgeyle birçok iskan ruhsatı aldıkları ortaya çıkan şebekeye operasyon düzenlendi. Yaklaşık 550 bin TL kamu zararı oluşturan 16 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi tutuklandı.

Denizli'de bir yapı denetim firması, iskan ruhsatını kolaylıkla almak için akıl almaz bir yönteme başvurdu. Belediye çalışanlarının sistem şifrelerini ele geçiren şebeke, bu şifreler ile sisteme girerek sahte evraklar düzenledi. İskan ruhsatını kolaylıkla almak isteyen şebeke, düzenledikleri sahte evraklarla harç ve diğer ücretlerini ödemeden birçok iskan ruhsatı aldıkları ortaya çıktı.

KAMUYA BÜYÜK ZARAR

Belediyenin durumu fark etmesi üzerine savcılığa sunduğu dosyada yapılan incelemede ortaya çıkan bilanço ise görenleri hayrete düşürdü. 47 ayrı dosyada toplam 145 bin 372 metrekare inşaat alanın bulunduğu ve 551 bin 909 TL kamu zararı oluştuğu ortaya çıktı.

16 KŞİ GÖZALTINA ALINDI, 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şube ekipleri ortaya çıkan yolsuzluk sonrası harekete geçti. Görevi ihlal suçundan 8 belediye personeli ile resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına nitelikli dolandırıcılık suçundan yapı denetim firması yetkili ve çalışanın içinde olduğu toplam 16 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliye çıkarılan şüphelilerden 3'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Denizli Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

Farkındalık:

Artık kimseyi suçlayamaz olduk. Hayat kadını da olsa hırsız da olsa suçlayamıyoruz. Çünkü adaletsizlik diz boyu. Bir ömür namusuyla çalışan bir işçi bir ev bir arabadan başka birşey alamıyor. Asgari ücretli ay sonunu dahi getiremiyor herşey olmuş ateş pahası bizi yönetenler bir anda kendilerine 6 bin tlcik zam yapıyor emekli zor durumda vs vs. iyice araştırsınlar bakalım o yolsuzluktan kaç kişi nemalanmış. 550 bin mi acaba iyi araştırılsın. Dürüst vatandaşı böyle böyle yoldan çıkardılar.

5
1
yanıtYanıtla
GAZİ:

yapı denetimin yapmış olduğu denetimler de sağlıklı değil arkadaşlar bakın hemen hemen her bölgede binalar da eksiklikler görebilirsiniz yine de bu haliyle onay veriliyor.

0
0
yanıtYanıtla
fahrettin:

bu yapı denetimler iyice zıvanadan çıktı zaten haksız kazanç elde ettikleri yetmiyormuş gibi fazla para kazanıyorlar ve hiçbir işin ucundan tutmayıp takip etmiyorlar !

0
0
yanıtYanıtla
Naapcaz:

Asgari ücretli demek karnını doyuran yaşamaya çalışan evi arabası olmayan sessiz gariban insanlardır

0
0
yanıtYanıtla
Osman DENİZ:

Yapılan iş 145.000 m2 iş 2-3 milyon arasında eder 550 bin degil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title