Haberler

    Bayramın tadı sofrada çıkar

    Güncelleme:

    Geçen bayram evlerimizdeydik.

    Geçen bayram evlerimizdeydik. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle ziyaretler olmadı, bayram sofraları kurulmadı. Bu cuma başlayacak Kurban Bayramı'nda ise kısıtlama yok, tedbir var. Bu kez sevdiklerimizle olabileceğiz ama 'mesafeli' bir bayram geçireceğiz. Ama bu mesafe lezzetli yemekleri paylaşamayacağımız anlamına gelmiyor. Özlediğimiz sofralar daha da güzelleşsin diye tanınmış şeflere danıştık. Bize hem örnek menüler hem de bayramlık tarifler verdiler.

    MALZEMESİ BOL KUZU MUTANCANA

    Sarı Restaurant'ın şefi Aziz Tanrıkulu'ndan...

    Başlangıç

    Gavurdağı salatası

    Yoğurtlu semizotu

    Ana yemek

    Mutancana: Pirinç pilavı eşliğinde

    NE LAZIM?

    800 gr kuzu eti

    100 gr arpacık soğanı

    50 gr soyulmuş iç badem

    50 gr kuru kayısı

    30 gr razaki üzüm

    50 gr kurutulmuş mürdümeriği

    50 gr kuru incir

    2 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı bal

    Tuz

    2 su bardağı ılık su

    2 çay kaşığı sumak

    NASIL YAPARIM?

    Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun. Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Üzümü, mürdümeriğini, balı ve tuzu ilave edin ve ardından beş dakika daha pişirin. Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Üst kısmı kekik ile süsleyin. Kuzu mutancanayı, pirinç pilavıyla birlikte servis edin.

    BU FASULYE BAŞKA FASULYE

    Şef Müge Ergün'den...

    Başlangıç

    Yoğurtlu, tahinli semizotu salatası

    Yeşil zeytinli, taze kekikli, anasonlu domates salatası

    Ana yemek

    Köz patlıcanlı, zeytinyağlı fasulye

    Enginarlı, otlu uzun pişmiş kuzu kol

    Tatlı

    Çilekli muhallebi

    NE LAZIM?

    2 adet közlenmiş patlıcan

    2 adet küp doğranmış soğan

    2 adet küp doğranmış domates

    Tuz

    Karabiber

    Zeytinyağı

    1 yemek kaşığı şeker

    1 kg ayıklanmış fasulye

    NASIL YAPARIM?

    Tencere içine zeytinyağını koyduktan sonra tuz, karabiber, soğan ve şekeri ekleyip kavurmaya başlayın. Daha sonra içine fasulye ve domatesleri atın. Kaynadıktan sonra altı kısık bir şekilde 30-35 dakika pişirin. İçine közlenmiş patlıcanları ekleyin. Buzdolabında beklettikten sonra yemenizi tavsiye ederim.

    BAYRAM BAKLAVASIZ OLMAZ

    Amanruya Restoran'ın şefi Cihan Beyit'ten..

    Başlangıç

    Ege usulü karpuz salatası: Kuşkonmaz, Ezine peyniri, kuzukulağı, arapsaçı, semizotu, zeytinyağı-limon sos

    Ana yemek

    Fırında kuzu but: Fırınlanmış pancar, arpa şehriye pilavı

    Tatlı

    Ev yapımı baklava

    NE LAZIM?

    8 baklava yufkası

    1 limon

    300 gr tereyağı

    2 su bardağı şeker

    2 su bardağı su

    200 gr vanilyalı dondurma

    1.5 çay bardağı pudraşekeri

    125 gr dövülmüş antepfıstığı

    200 gr antepfıstığı içi

    200 gr kaymak

    NASIL YAPARIM?

    Yufkaları erittiğiniz tereyağıyla yağlayın. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca içine yarım limonu sıkın. Kaymak, pudraşekeri ve toz antepfıstığını bir kapta krema haline gelene kadar karıştırın. İç antepfıstıklarını ekleyerek yufkaları burma şeklinde sarın. 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika boyunca altın rengi alana kadar kızartın. Şerbeti sıcakken dökün. Sunum sırasında üzerine biraz daha toz antepfıstığı dökün, yanında dondurmayla servis edin.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Haberler

    Bakmadan Geçme

    27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title