Haberler

Batman Dedaş, Elektriği Kesti, Belediye Dedaş'ın Bürosunu Mühürledi

Batman'ın Beşiri ilçesinde Belediye'nin 5 yıldır borcunu ödemediği içme suyu pompa istasyonunun elektrikleri DEDAŞ tarafından kesilmesinden sonra, Belediye ekipleri önce DEDAŞ bürosunun merdivenlerini imara aykırı diye yıktı, ardından büroyu mühürledi.

Batman'ın Beşiri ilçesinde Belediye'nin 5 yıldır borcunu ödemediği içme suyu pompa istasyonunun elektrikleri DEDAŞ tarafından kesilmesinden sonra, Belediye ekipleri önce DEDAŞ bürosunun merdivenlerini imara aykırı diye yıktı, ardından büroyu mühürledi.

DEDAŞ ekipleri, Beşiri ilçesinde 5 yıldan beri borcu ödenmeyen içme suyu pompa istasyonunun elektriğini kesti. Belediye ekiplerinin de enerjinin kesilmesinden sonra DEDAŞ'ın ilçede bulunan hizmet bürosunun önce merdivenlerini imara aykırı diye yıktığı, ardından büroyu mühürlediği belirtildi. Büronun mühürlenmesinden sonra DEDAŞ ekiplerinin Batmlan il merkezine geldikleri belirtildi. Konu ile ilgili DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, daha önce mülkiyeti Beşiri Belediyesi'ne ait iken 1996 yılında TEDAŞ'a devredilen ve halen Dicle Elektrik Dağıtım İlçe Şefliği olarak kullanılan hizmet binasının herhangi bir tebligat yapılmadan kaçak olduğu gerekçesiyle belediye ekiplerince yıkıldığı belirterek şöyle denildi

Yıkıma neden olan su pompa istasyonlarının elektriklerinin borçları sebebiyle kesilmesidir. Pompa istasyonlarının elektrik borcunun ödenmesi için defalarca Belediye Başkanı ve diğer yetkililer ile görüşme yapmamıza rağmen sonuç alınamayınca, yasa ve yönetmeliklere uygun davranılarak söz konusu yerlerin elektriği borcundan dolayı kesilmiştir. Bunun üzerine Belediye Başkanı, hizmet binamızı yıktıracağını, araçlarımıza ceza kesileceğini ve müteahhitlerin yatırım çalışmalarının durdurulacağını bildirmiştir. Ardından da binamız belediyeye ait iş makineleri tarafından yıkılırken, araçlarımıza ceza yazılmış ve çalışmalarımız durdurulmuştur. Ayrıca arıza birimimize ait bina, buradaki personel dışarı çıkarılarak içerisindeki tüm teçhizatlarla birlikte yine belediye ekiplerince mühürlenmiştir. Ekiplerimiz yaşanan arızalara mühürleme nedeniyle müdahale edememektedir. Bu nedenle ilçede birçok yer enerjisiz kalmış durumdadır. Bu şartlar altında Beşiri ilçesinde hizmet sunma olanağımız kalmadığından ekiplerimiz, Batman il merkezine çekilmiştir. Yaşanan bu hukuksuz yıkım olayı ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın yanı sıra adli mercilere gerekli başvurular yapılacaktır.

Beşiri Belediyesine daha önce ilçe Kaymakamı Mustafa Maslak kayyum olarak atanmıştı, Belediye Belediyelileri konu ile ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Beşiri Batman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title