Haberler

Başpehlivanlar Altın Kemerin Peşinde

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 2004, 2007 ve 2008'de Başpehlivanlığı kazanan Recep Kara, bu yıl için çok iyi çalıştığını ifade ederek, 'Geçen sene finalde Antalyalı Ali Gürbüz'e kaybettim.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 2004, 2007 ve 2008'de Başpehlivanlığı kazanan Recep Kara, bu yıl için çok iyi çalıştığını ifade ederek, 'Geçen sene finalde Antalyalı Ali Gürbüz'e kaybettim. Bu yıl için iyi çalıştım. Hedefim kaybettiğim başpehlivanlık unvanını geri almakö dedi. Son Başpehlivan Ali Gürbüz ise iki daha başpehlivan olarak altın kemerin edebi sahibi olmak istediğini söyledi.

Edirne'de bu yıl 651'ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için kente gelen başpehlivan Recep Kara iddialı açıklamalarda bulundu. Bu yılki güreşler için çok iyi çalıştığını ve kazanmak istediğini kaydeden Kara şunları söyledi

'Üç defa birincilik ve ikincilik aldım. Altın kemeri 2009 yılında kıl payı kaçırmıştım. Sakatlıklardan dolayı bir yıl ara verdim. Geçen sene finalde Antalyalı Ali Gürbüz'e kaybettim. İyi çalıştım. Hedefim kaybettiğim başpehlivanlık unvanını geri almaktır. Geçen yıl bizleri izlemeye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve seyircilerin oyundan sıkıldığını biliyorum. Açık söyleyeyim, pehlivan olarak ben de sıkıldım. Şu gerçek var. Başa güreşen arkadaşlarımız, kafaya oynayan 4-5 tane isim var. Herkes bir yıl boyunca buraya hazırlanıyor. Bu işin hakkını vererek antrenman yapıyor. Artık şartlar zorlaştı. Güreşler denk geçiyor. Her hafta güreşlere gidiyoruz. Pehlivanlar, birbirilerinin açıklarını çok iyi biliyor. Açık kapı bırakmak istemiyor. Bunu bıraktığın an rakip hemen fırsatı değerlendiriyor. Seyircilerin bilmesi gereken konu, bir yıl boyunca verdikleri emeği bir saate sığdırmaya çalışıyoruz. Finale gelene kadar yaptıkları yağlı müsabakalarda yağlı güreşin oyunlarını sergiliyoruz. Finalde birincilik ile ikincilik arasında çok büyük bir fark var. Yüzden kimse açık bırakmak istemiyor. Garanti, sağlam ve sabrederek güreşmek istiyor. Bu şekilde yaptığımız güreşler de seyircileri bazen sıkabiliyor. Ben de sıkılıyorumö

'FİNALDE KAYBETMEK BANA ÇOK DOKUNDUö

Altın kemeri finalde yenilerek kaybetmesinin kendisine çok dokunduğunu anlatan Recep Kara, 'Altın kemeri finalde kaybettim. Bana çok dokundum. Hayatım boyunca unutamam. Yüzüp, yüzüp kuyruğuna geliyorsun ve finalin uzatmalarında kaybediyorsun. Tabii nasiptir bu işler ama oradaki olayları seyircinin takdirine bırakıyorum. Kimin ne şartlarda finale geldiğini biliyorlar. Tabii Mehmet Yeşil'e de nasip olmadı kemeri almak. Bu işin zorluğu da burada. Gerçekten üç yıl arka arkaya birinci olmak zor. Son zamanlarda sporcular birbirine çok denk. Üç yıl boyunca aynı formda olacaksın, sakat olmayacaksın çok zor bir olayö diye konuştu.

'GÜREŞİRKEN SİVRİ SİNEK GELMEZ İNŞALLAHö

Edirne'deki sivri sineklerden çok şikayetçi olduğunu ifade eden Kara sözlerini şöyle tamamladı

'En çok Sineklerden çok şikayetçiyim. Salı günü geliyorum. Açıkça söyleyelim. Buraya dünya ve Türkiye geliyor. Çarşıya çay içmeye inelim dedik. Çay içmek dışarıda oturmak mümkün değil. Sivri sinekten geçilmiyor. Sarayiçi'nde ne yapacağız onu düşünüyorum. Güreşirken sivri sinekler bize saldırırsa yandık. Rakip ve sıcakların yanında bir de sivrisinekle mücadele edeceğiz. Bunun tedbiri önceden alınsaydı millete bu sıkıntıyı yaşatmasalardı, çok güzel olurdu. İnşallah gelecek yıl böyle şeyler olmaz. Bunun önlemi kıştan çıkıldığında alınması gerekiyorduö

ALİ GÜRBÜZ KEMERİ ANTALYA'YA GÖTÜRCEĞİM

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin son başpehlivanı olan Ali Gürbüz ise üst üste 3 yıl başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi.

Son 9 aydır Kırkpınar için antrenmanlar yaptığını ve iyi hazırlandığını belirten Gürbüz, 'İyi bir şekilde kulüp olarak hazırlandık. Bildiğiniz gibi Kırkpınar yağlı güreşin olimpiyatı. Bir yıl boyunca buraya hazırlanıyordu. Cumartesi günü çayıra çıkıp mücadele edeceğiz. Yağlı güreşte bildiğiniz gibi uzatma ve puanlama olduğu için seyirciler sıkılıyor. Benimde bazı güreşlerim çabuk bittiği için seyircilerin hoşuna gidiyor. Bu benim içinde gurur verici bir şey. Hedefimiz seyircileri iyi bir güreş izletmek. Puanlama sistemi ile ilgili olarak, bu kararı doğru bulmuyoruz, bu kurala baştan beri karşıyız. Doğru bir karar değil. Aslında bu geçmişten gelen bir yanlış, baş altından başpehlivanlığa fazla pehlivan çıktı bir birikme oldu. Federasyonda geçmişte yapılan hataları düzeltmek için böyle bir karar aldı. Başpehlivanlığı 50 kişiyle sınırlandırmak doğru bir karar değil. Puanlama düzgün bir şekilde olmadı, bir kriter yok. Ben bu sene hiç yenilmedim ama sıralamada dördüncü durumdayım. Hedefim bu senede Başpehlivan olmak ve ardından bir yıl daha olup altın kemeri Antalya'ya götürmek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Kara Ali Gürbüz Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title