Haberler

Başkan Kocaoğlu'ndan İzmirlilere tarihi uyarı

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 27. spor salonunu Sarnıç'ta açtı.

Gaziemir Belediyesi ile ortaklaşa tamamlanan salonun açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu, "sudan siyaset yapanlara" cevap verdi ve Kuş Cenneti'ndeki arazilerin geleceği konusunda İzmirlileri uyardı. Başkan Kocaoğlu satır başlarıyla şunları söyledi:

* Kazanın, belanın ve afetin siyaseti olmaz.
* Bir belediyemiz tankerle su getirip dağıtılabilir. Ama bunu mizansen malzemesi yapmaz. Küçük işlerdir bunlar ve küçük adamlara yakışır.
* Orman Bakanlığı'nı İzmir Kuş Cenneti ile ilgili kararlarından dolayı değil; bizi suçlamalarından dolayı ve emeği, harcanan parayı yok saydıkları için kınıyorum.
* Fal bakmayacağım. Ömrümüz olursa Kuş Cenneti'ndeki arazilerin takip edilmesi ve önümüzdeki süreçte ne yapılacağının izlenmesi gerekiyor.

* 'İzmir'de su yoktu, biz getirdik' diyenler, dibi delik olduğu için su tutmayan Gördes Barajı'ndaki su için bizden 48 milyon TL istedi. Bir senede almamız gereken suyun ancak yarısını, onu da 7 senede alabildiğimiz halde..

* Susuyorsak, İzmir için susuyoruz. Ama konuşursak alasını konuşuruz; hiçbiriniz de cevap veremezsiniz.
* 'Oy verirsen hizmet veririm' mantığı 80 vilayette sökebilir. 10 seçimdir bu kentten netice alamıyorsun, alamazsın.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan Gaziemir Sarnıç Çok Amaçlı Salonu hizmete girdi. 4 milyon liraya mal olan ve maliyetinin yüzde 60'ı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan çok amaçlı salonun açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde kentin gündeminde yer alan su kesintisi ve İzmir Kuş Cenneti'nin protokol iptali gibi konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Afetin siyaseti olmaz!
Tahtalı Barajı'ndan su alan pompa istasyonu ile Görece'deki en büyük su arıtma arasındaki hatta meydana gelen arıza sonrasında belli bir kesim tarafından başlatılan saldırılara değinen Büyükşehir Belediye Başkanı, "Hemen ekiplerimiz alarma geçti ve geceli gündüzlü çalışarak 72 saatte tamamlanmasını öngördüğümüz arızayı 56 saatte tamamladı ve suyu verdik. Kazanın, belanın ve afetin siyaseti olmaz; bunlar siyasi malzeme yapılmaz. Bunların siyasi malzeme yapılması ne bizim geleneklerimize, göreneklerinize, insana bakışımıza uyar ne de bana göre ahlakidir. İki buçuk günlük su kesintisinde milletvekilinden, meclis üyes ine, belediye başkanından siyasisine herkes seferber oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İZSU'nun bugüne kadar yaptığı bütün çalışmalar yok sayılarak yerden yere vuruldu" diye konuştu.
Özellikle sosyal medyada yapılan saldırılara da değinen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sosyal medyada hiç kendilerine ve İzmir'in duruşuna yakıştıramadığım şekilde, Büyükşehir Belediyesi'ne saldırılarda bulundular. Bunu yaptıkları zaman iş yaptıklarını, siyasi puan toplayacaklarını, siyasi kazanç elde edeceklerini sanıyorlar."


Küçük işler, küçük adamlar

Tankerle su dağıtımının bile mizansen malzemesi yapılmasına sert tepki gösteren Başkan Kocaoğlu, "Bir belediyemiz tankerle su getirip dağıtabilir, destek olabilir. Ama bunu siyaset malzemesi yapmaz. Mizansen malzemesi yapmaz. Fotoğraf ve basın malzemesi yapmaz. Küçük işlerdir bu işler ve küçük adamlara yakışır. Böyle belediyecilik mi olur? Böyle insana bakış mı olur? Bütün tankerlerimizle su taşıdık. Bu sular içilecek su mu? Hayır, kullanılacak su. Oradan da problem arıyorlar. Belediyeyi yıpratmaya çalışıyorlar. Yahu siz ne yapıyorsunuz? Amaç ne?" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziemir Belediyesi Aziz Kocaoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title