Haberler

Başbakan Erdoğan İzmir'de Toplu Açılış Törenine Katıldı

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda Gerçekleştirilen AK Parti Mitingi'nin Ardından Konak Meydanı'na Geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Burada 25 Tesis ve 315 Altyapı Yatırımının Açılış Törenine Katıldı.

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilen AK Parti Mitingi'nin ardından Konak Meydanı'na geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada 25 tesis ve 315 altyapı yatırımının açılış törenine katıldı.

Törene Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanısıra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ile İzmir milletvekili adayları ve çok sayıda ilgili katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan İzmir Valisi Kıraç, Türkiye eğitim sektörünün gelişmişlik sıralamasında 5. sırada yer alan İzmir'i dünya metropolleri

ile yarışabilecek seviyeye getirmenin öncelikli hedefleri olduğunu belirtti. Bu hedefe ulaşmak için 2003-2006 yılları arasında kamu kaynakları ve hayırsever katkılarıyla çok sayıda okul ve dersliğin yapıldığını ifade eden Vali Kıraç, "Bu yıl da 500 dersliğin yapımı ve 350 dersliğin onarımı çalışmaları devam etmektedir. Bu yatırımlarla derslik başına düşen öğrenci sayısı 43'ten 33'e düşürülmüştür" dedi. Başbakan Erdoğan'ın 'şimdi değişim zamanı' şeklindeki sözlerinden güç aldığını belirten Vali Kıraç,

"Değişimin temel unsuru ve gerekçesi olan insana, insanın eğitimine ve sağlığına yatırım yaparak, hedefimize daha çabuk ve kolay ulaşmayı görev edindik" ifadelerini kullandı.

Vali Kıraç'ın ardından bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 senede sağlık, eğitim ve ulaşımda birçok hizmet gerçekleştirdiklerini ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Köylü milletin efendisidir' sözünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle gerek sağlıkta gerek eğitimde gerek ulaşımda, köylü çektiği sıkıntıları aşsın istedik" dedi. Açılışların hepsine tek tek yetişemediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, bu yüzden toplu açılış yaptıklarını kaydetti. Başbakan

Erdoğan, eğitimi çok önemsediklerini belirterek, İzmir'de 110 bin derslik yaptıklarını söyledi. İzmir-Manisa yolunun hizmete açılmasıyla birçok sıkıntının giderildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Eskiden düşünürdüm hep. Bu İzmir-Manisa yolu neden çile yoludur diye, ama hepsi bitti. Eskiden bu yol ne kadar sürüyordu, şimdi ne kadar sürüyor?" diye konuştu. Köydes Projesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, bu yıl sonuna kadar yolu, suyu yapılmamış bir köyün dahi kalmayacağını ifade

etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından törene katılanlarla birlikte temsili açılış kurdelesini kesti. Tören sırasında vatandaşların Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştıkları gözlendi. Töreninin ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın makamına geçti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan, saat 22.30 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na hareket etti.

(YB-EY-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title