Haberler

Barcelona Valladolid deplasmanında rahat kazandı, Messi 46 yıllık rekoru kırdı

Güncelleme:

La Liga 15. hafta maçında Barcelona, deplasmanda Real Valladolid'e konuk oldu. Estadio Municipal Jose Zorrilla'da oynanan karşılaşmayı Barcelona 3-0'lık net skorla kazanarak üç puanı alan taraf oldu. Maçtaki 3. golü kaydeden Messi, Pele'nin 46 yıllık rekorunu tarihe gömdü.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 15. haftasında Barcelona, deplasmanda Valladolid'i 3-0 mağlup etti.

Ligin alt sıralarındaki Valladolid'e karşı rahat bir galibiyet alan Barcelona'nın gollerini Clement Lenglet (Dk. 20), Martin Braithwaite (Dk. 35) ve Lionel Messi (Dk. 65) attı.

Ligin ilk iki haftasındaki maçları eksik olan ve 14-17 Ocak'ta organize edilecek İspanya Süper Kupası 4'lü turnuvasından dolayı 19. hafta maçını erken oynayan Barcelona, 24 puanla 5. sırada yer alıyor.

Valladolid ise 14 puanla 18. sırada bulunuyor.

LİDER ATLETICO

Diğer yandan ligin üst sıralarını ilgilendiren 15. haftanın önemli maçında Atletico Madrid, deplasmanda Real Sociedad'ı 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

Puanını 32'ye çıkaran Atletico Madrid, La Liga'nın ilk iki haftasındaki maçları eksik olmasına rağmen liderliğini korudu.

Ligde bir maç fazlası olan Real Sociedad da 26 puanla 3. sırada kaldı.

Kovid-19 salgınından dolayı geçen sezon ağustos ayında biten Şampiyonlar Ligi'nde 8'li finalde mücadele eden Atletico Madrid ve Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi'nde kupayı kazanan Sevilla, ileri bir tarihte oynanmak üzere La Liga'ya iki hafta sonra başlamıştı.

MESSI PELE'Yİ 46 YIL SONRA GEÇTİ

Bu arada Barcelona formasıyla 644. golünü atan Messi, dünyaca ünlü eski futbolcu Pele'ye ait olan "aynı kulüple en fazla gol atan futbolcu" rekorunun yeni sahibi oldu.

Pele, 1957-1974 yılları arasında formasını giydiği Brezilya'nın Santos takımında 656 maçta 643 gol atmıştı.

46 yıl sonra bu rekoru kıran ve 17 sezondur Barcelona'da oynayan Messi, 748. maçında 644. golünü ağlara gönderdi. Pele, bu rekora 19 Aralık'ta ortak olan Messi'ye bir tebrik mesajı yollamıştı.

Kaynak: AA / Spor

Lionel Messi Valladolid İspanya Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (7)

MESSi PELE:

1960''lı ve 70''li yıllardaki Brezilya liginin zorluk derecesiyle günümüzdeki avrupa futbolunun zorluk derecesi aynı değil. Bu yüzden Messi''nin bu başarısı çok daha büyük bir başarı

7
6
yanıtYanıtla
PELE:

Pele 656 maçta 643 gol atmış, Messi 748 maçında 644 yani neredeyse Pele den 100 maç fazla yapıp anca yetişti bu yüzden PELE

10
3
yanıtYanıtla
MESSİ:

Peki asistleri saydın mı reis? Veya oyuna katkısı, pas oranları, yüzdelik dilimi vs. bunları kat sonra Pele mi Messi mi dersin. . .

yanıt1
yanıt2
yorum:

bence ikiside cok basarili. . . o dönemin futboluyla ve bu dönemin futbolu bir degil, nasil ispanya ligi ile brazilya ligi''nin de bir olmadigi gibi. . . ikisinede alkis ;) selamlar saygilar

yanıt1
yanıt1
REKOR YİNE PELENİN:

748 maç neredeee? 644 maç nerede?

8
2
yanıtYanıtla
Xyz:

Arada nerdeyse 100 maç var gol ortalaması nı geçmesi mümkün değil rekor pelededir

3
0
yanıtYanıtla
Arda:

Pelenin maclarini seyreden biri varsa daha iti anlayacaktir durumu.Ozamanlar takimi oyunu vardi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title