Haberler

Balıkesir'de Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim Festivali

Balıkesir'de Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim FestivaliBALIKESİR - Burhaniye ilçesinde Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim Festivali ilgi gördü.

Balıkesir'de Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim Festivali

BALIKESİR - Burhaniye ilçesinde Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim Festivali ilgi gördü. Yaklaşık bin kişinin katıldığı festivalde, tıbbi ve aromatik bitkiler tanıtılırken, vatandaşların açtığı 40 stantta da çeşitli ürünler görücüye çıktı.

Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen festivale, Balıkesir Valisi Erdinç Yazıcı ile Meclis Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma Komisyonu Başkanı İbrahim Aydın ve komisyon üyeleri ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Havran Belediye Başkanı Ak Partili Emin Ersoy, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve vatandaşlar katıldı. Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda tıbbı ve aromatik bitkilerin yurt ekonomisindeki yeri ve yapılan çalışmalar anlatıldı. Konuşmaların ardından Ayvalık Zeytin Çekirdekleri Korosu mini konser verdi. Konuklar, stantları gezerken, stant sahipleri ürünleri hakkında bilgiler verdi. Davetliler lavanta hasadına da katılırken, büyük coşku yaşandı.

Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, "Bugün düzenlediğimiz şenlik festivale dönüştü. Festivalimize bin 56 kişi katıldı. Ciddi bir katılım oldu. Tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda Balıkesir'de iyi bir potansiyel var. Bu güne kadar 350 kişiye kurs verdik. Amacımız bu bitkilerin ülkemizde yaygınlaşmasıdır" dedi.

Baçem Müdürü Nazım Tanrıkulu da, "Tarladan Hasada Aromaterapi Eğitim Şenliğimiz çok ilgi gördü. Türkiye'de bu konuda ilk ve tek festivali yapıyoruz. Amacımız kursiyerlerimizin ufkunu açarak bu bitkilerin üretimini artırmaktır. Balıkesir tıbbı ve aromatik bitkiler merkezi haline geldi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Burhaniye Balıkesir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title