Haberler

Balıkesir: Balıkesir'de Jandarma'dan Uyuşturucu Ve Trol Operasyonları

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, jandarma tarafından yapılan çeşitli operasyonlarda tarlaya ekilmiş 110 kök Hint keneviriyle, trolle avlanmış çok sayıda balık ele geçirildi.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, jandarma tarafından yapılan çeşitli operasyonlarda tarlaya ekilmiş 110 kök Hint keneviriyle, trolle avlanmış çok sayıda balık ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı ve Doğal Hayatı Koruma Takım Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, Edincik Beldesi'ne bağlı Çepni köyünde tarlaya ekili 60 kök, Çalışkanlar köyünde ise 50 kök dişi Hint keneviri ele geçirildi. Operasyonlarda kenevirleri izinsiz olarak eken iki tarla sahibi gözaltına alındı. Hint kenevirleri jandarma ekipleri tarafından tarlalardan sökülerek imha edildi.

Bandırma Doğal Hayatı Koruma Takım Komutanlığı'nın düzenlediği diğer operasyonda ise Karacabey Kurşunlu köyü açıklarında kaçak olarak trolle avladıkları balıkları taşıyan bir kamyon Bandırma'ya girmek üzereyken jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Kamyonda yapılan aramada 72 kasa trolle avlanmış bako, dil balığı, karides gibi çeşitli balıkları ele geçirildi. Gözaltına alınan kamyon şöförü N.Ş.'nin kaçak trol balıklarını Bandırma'da faaliyet gösteren bir balıkçı firmasına götürdüğü tespit edildi.

Ele geçirilen kaçak balıklar Mal Müdürlüğü'ne teslim edildikten sonra açık arttırma usulüyle vatandaşlara satıldı. Erdek'de düzenlenen başka bir operasyonda ise jandarma ekipleri İlhanlar köyü yakınlarında durdurdukları bir araçta 97 kasa trolle avlanmış balık ele geçirdiler. Jandarma tarafından el konulan balıklar Mal Müdürlüğü'ne teslim edilirken, araç sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Öte yandan, Jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, 22 kişiye İmar Kanunu'na muhalefet ederek kaçak yapı yapmaktan dolayı yasal işlem başlatıldığı öğrenildi. Ayrıca jandarma tarafından Bandırma'ya bağlı köylerde yapılan huzur operasyonlarında da çeşitli suçlardan aranan kişilerin yakalandığı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title