Haberler

Balıkesir 49 Yıl Sonra Rakip Oldular

49 yıl sonra rakip oldularTÜRK atletizminin efsane ismi, Balıkesirli ünlü maratoncu İsmail Akçay adına düzenlenen 9. Uluslararası Yol Koşusu bugün gerçekleştirildi.

49 yıl sonra rakip oldular

TÜRK atletizminin efsane ismi, Balıkesirli ünlü maratoncu İsmail Akçay adına düzenlenen 9. Uluslararası Yol Koşusu bugün gerçekleştirildi. Kadınlarda Esma Aydemir, erkeklerde Kenya'dan Kiplimo Kimutai birinci oldu. İsmail Akçay, 1968 olimpiyatlarından 49 yıl sonra kendisini geçen Mike Ryan'a koştu. 9'uncu Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşusu bugün Balıkesir'de gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören koşuya 79'u kadın, 9'u yabancı 383 atlet katıldı. 12 kilometrelik yarışta kadınlarda Esma Aydemir 43 dakika 44 saniyelik derecesiyle ipi en önde göğüsledi. Kenyalı Betty Jemaita Chepkwony (44.22) ikinci, Sebahat Akpınar ise (44.23) üçüncü oldu. Erkeklerde Kenya'dan Kimutai Kiplimo 37 dakika 04 saniyelik derecesiyle birincilik kürsüsüne çıktı. Saffet Elkatmış 37.18'le ikinciliği, Fas'lı Youssef Ben Hadi 37.30'lık derecesiyle üçüncülüğü kazandı.

Yarışın şampiyonları Esma Aydemir ve Kimutai Kiplimo, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5'incisi düzenlenen 9 Eylül Yarı Maratonu'ndan sonra Balıkesir'de de birinci olarak bir güne iki zafer sığdırdı. Türkiye'nin yetiştirdiği önemli maratonculardan Veli Ballı ile 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan da yarışı tamamlayan isimler oldu. Yine Türk atletizminin önemli isimlerinden Mehmet Terzi ile Hamza Canavar da yarış için Balıkesir'e geldi. Yarışta birinci 4 bin, ikinci 3 bin, üçüncü 2 bin TL para ödülü kazandı. Çeşitli dallarda toplam 48 bin 500 lira ödül olarak dağıtıldı. Ödülleri, halk koşusuna da katılan Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve İsmail Akçay birlikte verdi. ONUR KONUĞU MİKE RYAN

1968 Meksika Yaz Olimpiyatları'nda maratonda üçüncü olan ve bronz madalya alan Yeni Zelendalı Mike Ryan yarışın onur konuğu oldu. Olimpiyatlarda 4. olan İsmail Akçay'ı geride bırakmayı başaran Ryan, sempatik hareketleriyle büyük ilgi gördü. Ryan'la el ele koşan İsmail Akçay, "Meksika'da birinci olan Etiyopyalı Mamo Wolde vefat etti. İkinci olan Japon Kenji Kimihara ameliyat olduğu için gelemedi. İçlerinde en sağlamı, en genci yine de benim" dedi. Akçay, Ryan'ı Meksika Olimpiyatları'ndan iki ay sonra düzenlenen bir başka maratonda geçtiğini söyledi. Mike Ryan ise yıllar sonra İsmail Akçay'la bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akçay Balıkesir Kenya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title