Haberler

Bakanlar Kurulu, 2008'e 301. Madde ile Girecek

Bakanlar Kurulu 2008'in İlk Toplantısını Yarın Yapacak. Ana Gündemi 301'inci Madde Üzerindeki Değişiklik Önerisi ve İstihdamın Üzerindeki Yüklerin Kaldırılmasıyla İlgili Yasal Düzenlemeler Oluşturacak

Bakanlar Kurulu 2008 yılının ilk toplantısını yarın yapacak. Toplantıda Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesi üzerinde yapılacak olan değişiklik ve istihdamın üzerindeki yüklerin kaldırılmasıyla ilgili yasal düzenlemeler oluşturacak.

     İki haftalık aranın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yarın toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nu yoğun bir gündem bekliyor. Toplantıda Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırının ardından terörle mücadele alınan ve alınacak önlemlerin bir kez daha masaya yatırılması bekleniyor.

-301'DE SÖZ BAKANLAR KURULU'NUN-

     Bakanlar Kurulu'nun en önemli gündem maddelerinden birini ise Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesi oluşturacak. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Aralık ayının ortalarında madde üzerindeki değişikliğin 15 gün içinde Başbakanlığa gönderileceğini açıklamıştı. Şahin daha sonra yaptığı başka bir açıklamada 301'inci maddeyle ilgili çalışmaların sonuna geldiklerini ve Ocak ayı içinde değişikliğin TBMM'de kabul edilmesini düşündüğünü söylemişti.

     Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan değişikliğe göre soruşturma açılabilmesi için Adalet Bakanı'nın izni gerekecek. Bu değişikliğin yanı sıra maddede "Türklük" tanımı yerine "Türk milleti", "Cumhuriyet" yerine de "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" tanımının getirildiği öğrenildi.

-İŞSİZLİĞİN AZALTILMASI-

     Kurulun yarın yapılacak toplantısının gündemlerinden biri de "istihdam" olacak. Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek 2007'nin son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada istihdamın Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek bu konunun ilk Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacağını açıklamıştı. Hükümet işsizliğin azaltılması için istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması ve yatırımcıların teşvik edilmesi hakkında birçok yasal düzenleme üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

-301 AKP MYK'DA DA GÜNDEME GELECEK-

     Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP MYK toplantısı yapılacak. Bu toplantının gündemini de 301'inci madde ile yeni Anayasa çalışmaları oluşturacak. (ANKA)

(İG/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title