Haberler

Bakan Çelik Bursa'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Yakında Zamanda Türkiye'ye Ateş Düşüren Hainlerin Düşürdükleri Ateş İçerisinde Kendilerinin Yanacağını Belirterek, Bölge Halkının Hainlerle Arasına Mesafe Koyup, Devletle Birlik Olmaları Çağrısında Bulundu. Çelik, Sınır Ötesi Operasyon İçin Gerekli Tezkerenin Çıkacağını İfade Ederek, ABD'nin Ermeni Tasarısıyla İlgili Tavrının Türkiye ile İlgili İli...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yakında zamanda Türkiye'ye ateş düşüren hainlerin düşürdükleri ateş içerisinde kendilerinin yanacağını belirterek, bölge halkının hainlerle arasına mesafe koyup, devletle birlik olmaları çağrısında bulundu. Çelik, sınır ötesi operasyon için gerekli tezkerenin çıkacağını ifade ederek, ABD'nin Ermeni tasarısıyla ilgili tavrının Türkiye ile ilgili ilişkilere yakışmadığını söyledi.

AK Parti Bursa Teşkilatı'nın Kültürpark'taki bayramlaşma törenine partililer büyük ilgi gösterdi. Bursa milletvekilleri ve il yönetiminin tam kadro katıldığı törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'te katıldı. Partililerin bayramını kutlayan Çelik, konuşmasının başında PKK terör örgütünün son dönemde yaptığı saldırıları kınayarak başladı. Konuya ilişkin sert açıklamalarda bulunan Çelik, "Bayramı, Türk halkına zehir eden zavallılar, yakın zamanda ülkemize düşürdükleri ateşin içerisine

kendileri düşerek yanacaklardır. Terör konusunda iki husus net bir şekilde anlaşılmalı. İlk husus bölge halkının durumu netleşmeli. Devletin geçmişte bölgesel hizmetler konusunda noksanları olmuş olabilir. Ama bizim dönemimizde Bursa'daki köy yoluna 20 milyon YTL ayrılırken, Diyarbakır'a 75 milyon YTL ayrıldı. Neden? Adalet sağlamak için. Bizim için, Muş'taki, Diyarbakır'daki insanda bir, Edirne'de, Muğla'da, Bursa'daki insanda bir. Biz insan ayrımı yapmıyoruz. Oradaki halk bunu gördü. Devletin ve

Ankara'nın sıcaklığını hissetti. Artık bu memleketin köküne kibrit suyu dökmeye çalışanlarla, yani hainlerle, canilerle arasına bölge halkı mutlaka mesafe koymalıdır. Askeriyle, polisiyle, kendisini kucaklayan devletiyle birlik olmalıdır" dedi.

Terörle mücadelede ikinci önemli hususun, terörle mücadelenin 70 milyonun meselesi olduğunu ifade eden Çelik, "Bazı çevreler söylediklerine dikkat etmeli. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Terörle mücadelede 58'nci, 59'ncu, ve 60'ncı hükümetler üzerine düşen her şeyi yapmıştır. Terörle mücadelede gelinen noktada enteresan olaylar gelişiyor. Bu olaylar sokakta konuşulacak meseleler değil. Teskere gelecekmi? Gelmeyecek mi? Tezkere gelecek. Bu olaylar yüzeysel meseleler değil. Biz bölgede tahribatın olmaması

için hassas çizgide hareket ediyoruz. Sınır ötesi operasyonla ilgili ahkam kesenlerin nasıl çark ettiğini izliyoruz. Türkiye'de bir istikrar yakalandı. Bu gidişatı durdurma gayreti içindekilerle karşı karşıyayız. Türkiye'de korku siyaseti yapılmaya başlandı. Türkiye Malezya gibi olacak, deniyor. Nedir ? Bu korku ve tedirginlik. Neden Türkiye örnek gösterilmiyor. Türkiye'nin etrafındaki tüm ülkeler bir araya gelse bizimle baş edemez. Birileri bu gelişimi hazmedemiyor. Türkiye yolunu seçmiştir. Sorun

tümseklerin aşılmasıdır" diye konuştu.

ABD Temsilciler Meclisi'nin alt komisyonundan geçen Ermeni tasarısına da değinen Çelik, "Gelişen olayları dikkatle izlemeliyiz. Başkan onaylamadı, meclis komitesi onaylamadı, sadece temsilciler meclisinin alt komisyonundan geçen bir karar var. Ama bu böyle de olsa, ABD'nin ayak oyunlarına gelmesi, Türk-ABD ilişkilerine yakışmayan bir davranıştır. Bizim arşivlerimiz ortada. Siyasi kararlarla tarih yargılanamaz. Aydınlık tarihe sahip bir ülkeyiz. Adaleti, medeniyeti, temizliği, görgüyü bu millet dünyaya

öğretti. Aydınlık tarihimizi karalamaya çalışanlar var" şeklinde konuştu.

Referandumu da değerlendiren Çelik, 11. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan süreci hatırlatarak, seçimlerde netlik kazanmayan konuların halkın kararıyla kesinleşeceğini belirtti. Çelik, partililerden referanduma destek vermelerini isteyerek, sahip çıkmalarını ifade etti.

Ekonomik gelişmeler hakkında da bilgi veren Çelik, "Hükümet olarak ekonomide uzun vadeli planlar yaptık. 7 yıllık kalkınma planları hazırladık. Türkiye'de populizm devri bitti. Ekonomik gelişmeleri görmezden gelenlerin söylemleri yalandan başka bir şey değil" diye kaydetti.

Konuşmanın ardından, partiye yeni katılan meclis üyeleri ve belediye başkanlarının Bakan Çelik tarafından rozetleri takıldı.

AK Parti Bursa milletvekilleri de törende söz alarak, partililerin bayramını kutlayıp, son günlerde yaşanan terör olayları ve ABD'deki Ermeni tasarısıyla ilgili konulara vurgu yaptı.

AK Parti İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninde partinin süpriz misafirleri de yer aldı. CHP Bursa milletvekilleri Kemal Demirel ve Abdullah Özer ile İl Başkanı Gürhan Akdoğan'da törene katılarak, Bakan Çelik ve AK Parti milletvekilleriyle tek tek bayramlaştı.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı? Onaylı Randevu Sistemi ne zaman başlıyor? Yeni hastane randevu sistemi başladı mı? Altınay Savunma (ALTNY) halka arz sonuçları açıklandı mı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title