Haberler

Bağlar Belediyesi Kadın Sığınma Evi Açma Kararı Aldı

2012 yılın Ocak ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Bağlar Belediyesi, kadına yönelik pozitif ayrımcılık yaklaşımının içselleştirilmesi ve şiddet mağduru kadınların korunması amacıyla kadın sığınma evi açma kararı aldı.

2012 yılın Ocak ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Bağlar Belediyesi, kadına yönelik pozitif ayrımcılık yaklaşımının içselleştirilmesi ve şiddet mağduru kadınların korunması amacıyla kadın sığınma evi açma kararı aldı.

Yatılı kamu hizmeti verilmesi amacıyla hizmete açılacak olan Bağlar Belediyesi Kadın Sığınma Evi'nde sadece Bağlar'daki mağdur kadınlar değil, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığı ile diğer bölgelerden gelen kadınlar da misafir edilebilecek. Sığınma Evi'nde kalacak kadınlar bu süre içinde çeşitli sosyal, kültürel, mesleki eğitimler alarak toplumsal ve ekonomik hayata karşı güçlendirilmeye çalışılacak. Daha önce Bağlar Belediyesi, Diyarbakır Kadın Akademisi ve Bağlar Kadın Kooperatifi, Diyarbakır

ölçeğinde Aile içi şiddet araştırması yapmıştı. Bu araştırmanın ortaya çıkardığı çarpıcı veriler sığınma evinin ciddi bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha gösterdi. Bunun üzerine Bağlar Belediyesi çalışmalarına başladı. 2012 Ocak ayının ilk haftasında yapılan Belediye Meclis toplantısında sığınma evi açma çalışmaları karar altına alındı. Belediye olarak kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, "Özellikle kadınlar

olarak, keşke böyle merkezler açmaya ihtiyacımız olmasaydı. Ne yazık ki, toplumsal cinsiyet rolleri kadın açısından baskıcı, ağır bir ortam yaratıyor. Her gün onlarca kadın şiddete maruz kalıyor, katlediliyor. Gidebilecekleri, başvurabilecekleri bir yerin olmaması onları yaşadıklarına katlanma biçiminde bir sonuca yol açıyor" dedi. Kadın Sığınma Evi'nin açmadaki amaçlarının şiddette uğrayan kadın ve çocukları korumak olduğunu belirten Başkan Baran şöyle konuştu:

"Fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik istismara uğrayan kadınların, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümlenmesi sırasında varsa çocukları ile birlikte ihtiyaçlarını karşılamak amaçlanmaktadır. Şiddet mağduru olup, psikiyatrik desteğe ihtiyaç duyan kadınlar, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının desteğiyle hayata karşı güçlendirilecek."

Mart ayında hizmete geçecek olan sığınma evine başvurular, belediyenin ilgili birimleri ve Kardelen kadın evi üzerinden yapılabilecek. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title