Haberler

Ayvalık'ta Yunanistan Vizesi İçin Başvurular Sürüyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçe Ticaret Odası (ATO) ve Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu arasında imzalanan protokolle ilçede vize başvuru işlemleri sürüyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçe Ticaret Odası (ATO) ve Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu arasında imzalanan protokolle ilçede vize başvuru işlemleri sürüyor.

Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkenin vize işlemlerini gerçekleştiren "VFS Global' şirketi tarafından yürütülmeye başlanan işlemler, ATO hizmet binasındaki büroda gerçekleştiriliyor.

ATO Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, yaptığı açıklamada, Yunanistan'a geçiş izni için vize hizmetinin Ayvalık'ta yaşayanların ayağına getirildiğini bildirdi.

Büyükçıvgın, vize almak için İzmir'e gitme zorunluluğunun ortadan kalktığını anlatarak, "Ayvalık hudut kapısı, bölgemizin Avrupa'ya açılan önemli bir noktasıdır. Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu ile imzaladığımız protokol neticesinde, vize başvuru işlemleri VFS Global şirketi tarafından yürütülmektedir. Vize başvurularında yolda bir gün harcanıyordu, bu önlendi. Zaman ve paradan tasarruf ediliyor." ifadelerini kullandı.

Ayvalık'tan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçenlerin sayısının her yıl ortalama 80 bin civarında olduğunu belirten Büyükçıvgın, şunları kaydetti:

"Her yıl binlerce kişi vize işlemleri için başvuruyor. Başvurular artık İzmir yerine Ayvalık'tan yapılıyor. Çevre il ve ilçelerden birçok kişi İzmir yerine Ayvalık'a geliyorlar. Ayvalık'ta şu an vize işlemleri yoğunlaşmış durumda. Odamızın Ayvalık'a ve üyelerine bir katkısı söz konusu. Bu yüzden de firmadan herhangi bir kira bedeli almıyoruz. Bu işlemler için bir odamızı tahsis ettik. 'Üyelerimize nasıl faydamız olur, Ayvalık'a turizm anlamında nasıl bir katkıda bulunabiliriz.' diyerek hareket ettik."

VFS Global Türkiye Operasyon Sorumlusu Sertan Aslantürk ise Türkiye'de 24 ülkeyi temsil ettiklerini anlatarak, "Şirketimiz Türkiye'de Antalya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası ve İzmir'de vize işlemlerini yürütüyor. Bu çalışmaya Ayvalık da katıldı. Yunanistan Vize Başvuru merkezimizden, İzmir'de olduğu gibi hem parmak izi hem de retina taraması yapıyoruz. İzmir Başkonsolosluğuna bağlı 12 ilden birinde ikamet eden başvuru sahipleri Ayvalık ofisimizden vize başvurusunu yapabilir." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yunanistan Ayvalık İzmir Vize Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title