Haberler

Kesmek yerine aşıladığı verimsiz ayva ağacından şimdi üç çeşit meyve alıyor

Güncelleme:

Trabzon'da emekli bir akademisyen evinin bahçesinde verim alamadığı ayva ağacını kesmeye kıyamayıp farklı meyveler aşılayınca tek ağaçta 3 farklı meyve yetiştirdi.

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Akyazı mhallesi sakinlerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden emekli İngilizce okutmanı Kenan Koç, evinin bahçesinde bulunan ve meyve vermeyen ayva ağacını kesmeye kıyamadı. Ağaca muşmula, elma ve 2 çeşit armuttan çelik aşı yapan Koç, bugünlerde ağaçtaki farklı meyveleri görünce çok heyecanlandığını söyledi.

Kesmek yerine aşıladığı verimsiz ayva ağacından şimdi üç çeşit meyve alıyor

"KESMEK YERİNE BU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRDİM"

Aşıladığı ayva ağacında muşmula, elma ve armut çeşitlerinin bulunduğunu belirten Koç, "Genelde ayva ağacını kaliteli verim olsun diye muşmula aşısı yapılır. Ben de ayva ağacını dibinden aşıladım. Ağaçta elma, armut gibi meyvelerin olabileceğini düşünerek denedim. Ayva ağacı verim vermediği için ben de kesmeyerek bu şekilde değerlendirdim. Bu ağacımızda ayvadan başka hepsi var. Ağaçta, muşmula, armudun çeşitlerinin yanı sıra elma da vardı. Elmanın sonu geldiği için bitti" dedi.

Kesmek yerine aşıladığı verimsiz ayva ağacından şimdi üç çeşit meyve alıyor

"BENİM UYGULADIĞIM AMATÖRCE BİR OLAY"

Ağaçta farklı meyveleri görünce heyecanlandığını belirten Koç, "Benim uyguladığım amatörce bir olay. Çelik aşısı yapıyorum diğer aşıları pek bilemiyorum. Bunu sadece ayva ağacına uyguladım. Genelde elma, armut, muşmula, ayvaya uygulanabilen meyveler. Ağaçtaki meyveleri görünce heyecanlandım, insana mutluluk veriyor. Ağaçlarda değişik meyveler, kirazlarda da olabiliyor. Örneğin golden elma, sarı elma, kırmızı elma aynı ağaçta farklı cins meyve olabiliyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ortahisar Trabzon Akyazı Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (7)

ercan:

eskiden büyüklerimiz farklı meyvenin farklı bir meyveye aşılanmasının çok günah olduğunu söylerlerdi, tam olarak sebebini bilmiyorum ama eski insanlar bir şey demişse kesinlikle önemli bir gerekçesi vardır. Bu yapılan aşılamanın bilinki doğaya bi zararı vardır.

7
2
yanıtYanıtla
şeref haktanır:

Boş iş, herşeyin doğalı orijinali güzeldir, insanın da

4
4
yanıtYanıtla
BOMBACI MÜLAYİM:

Dayı iyi hoş yapmışsın da cinsi neyse onu aşılaman gerekirdi. başka meyveyi aşılamak doğru değil. kolunu kesip yerine bacak taksalar olur mu hiç

6
2
yanıtYanıtla
Yaw hehe:

Bas hormonu 5 te alırsın . Marifet gibi haber yapmışlar birde

2
5
yanıtYanıtla
marslı osman:

dünyanın dengesiyle oynarsan, dünya da seninle oynar

2
3
yanıtYanıtla
YYYYMMN:

ALLAHIM SENİN KUDRETİNDEN SUAL SORULMAZ SEN NELERE KADİRSİN İNANMAMAK ELDE Mİ OL DEDİN OLDU BAK BİR AĞAÇ ÜÇ ÇEŞİT MEYVE VERDİ ALLAHIM SANA GELİYORUM

0
2
yanıtYanıtla
Suheyla:

Kabağa karpuz aşılanıyorsa ayvaya da elma aşılanırmış demekki

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title