Haberler

Aydın: Aydın Valisi Malay, Aleyhindeki Yazılara Yanıt Verdi

Aydın'da yayınlanan yerel bir gazetede kendisi aleyhinde yazılan yazılara düzenlediği basın toplantısıyla cevap veren Vali Mustafa Malay, "Haksız yere birilerini eleştirenler gazeteci müsveddesidir" dedi.

Aydın'da yayınlanan yerel bir gazetede kendisi aleyhinde yazılan yazılara düzenlediği basın toplantısıyla cevap veren Vali Mustafa Malay, "Haksız yere birilerini eleştirenler gazeteci müsveddesidir" dedi.

Yasal süresi dolmadığından ilan alamayan gazetenin kendisi hakkında asılsız haber ve eleştirilerde bulunduğunu belirten Vali Mustafa Malay, "Gerek resmi kurumların, gerekse vatandaşların bilgi edinmesi bakımından basının toplumdaki yeri çok önemlidir. Ancak basın mesleğini küçük düşüren kişiler gazeteci değil, ancak gazeteci müsveddesi olabilir" dedi.

Gazetecilerin işlerini araştırarak yapmasını, yazılı ve görsel basının önyargılı olmamasını isteyen Vali Mustafa Malay, "Gazeteci; vatandaş, ülke ve devletin milli menfaatlerinin her zaman ön planda tutmasını bilmeli, haksız yere kişi ve kurumları küçük düşürücü durumlardan uzak olmalıdır. Tarafsız, araştırmalarla yapılan her şeyi takip ve takdir ediyorum. Her meslekte olduğu gibi basın mesleğinde de vatandaşın güvenini zafiyete uğratan kişiler çıkıyor. Gazete, televizyon alıyor veya bir yerde yazar oluyorlar. Ben bu tip kişilere gazeteci müsveddesi ve televizyoncu müsveddesi diyorum. Gerçek anlamda bu kişiler gazeteci ve televizyoncu olamaz. Bunlardan bir tanesi olan gazete de ilan alabilmek için yasal süresinden önce gelip bana yalvardı. Ama olmadı. Araya adamlar soktu, gene olmadı. Dedi ki 'En vasıflı gazete benim. Ve benim ilan almam gerekiyor'. Daha sonra bir toplantı sırasında hakkının verilmediği yönünde Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a şikayette bulunmuş. Sayın Bakan'ın talimatıyla dosyayı tekrar inceledik. Baktık ki alması mümkün değil. Emeline ulaşamayınca bizi eleştirmeye başladı" dedi.

Söz konusu gazetenin "Aydın'da vali var mı?" ve "Vali 2 yıldır Aydın için ne yaptı?" şeklinde haberler yayınladığını belirten Mustafa Malay, kanunları herkese karşı aynı şekilde uyguladıklarını söyledi. Hak, adalet ve hakkaniyet neyse onun peşinde olduğunu ve bu kuralları uygulamaya çalıştığını sözlerine ekleyen Malay, "Bugüne kadar hiç ayrım yapmadım. Bu yazıların nedeni, bahse konu gazetenin haksız menfaat sağlamasına engel olmamdır. Benim ne yaptığımı halk biliyor. Bu onun için yeterli bir cevaptır umarım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title