Haberler

Dolardaki artış sonrası Ayasofya İmamı Boynukalın'dan dikkat çeken çıkış: Faizcilerle mücadele İslam'ın emridir

Güncelleme:

Merkez Bankası başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması sonrası piyasalarda hareketlilik yaşanırken Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Faizin azaltılmasının ve sonunda tamamen ortadan kaldırılmasının İslam'ın bir emri olduğunu belirten Boynukalın, "Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında" ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde yapmış olduğu çıkışlarla adından söz ettiren Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, sosyal medya hesabından piyasalardaki hareketliliğe ilişkin bir paylaşımda bulundu.

"YOLUNDA OLANLARA RABBİM YARDIM EDECEKTİR"

7 düvele karşı istiklal mücadelesi verildiğini ifade eden Boynukalın, "Bundan yüz yıl önce olduğu gibi istiklal mücadelesi veriyoruz yedi düvele karşı. Terörle, ekonomik savaşla vs. üzerimize geliniyor. Bize düşen sabırla mücadeleye devam etmektir. Allah millete, devlete zeval vermesin. Yolunda olanlara Rabbimiz yardım edecektir" dedi.

"FAİZCİLERLE MÜCADELE ETMEK İSLAM'IN BİR EMRİDİR"

Bir diğer paylaşımında ise aizin azaltılmasının ve sonunda tamamen ortadan kaldırılmasının İslam'ın bir emri olduğunu belirten Boynukalın, "Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir" ifadelerine yer verdi.

BAKARA SURESİ'NDEN AYET PAYLAŞTI

Boynukalın, bu paylaşımlarını Bakara Suresi'nin 155. ve 157. ayetleriyle destekledi: "Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, 'Doğrusu biz Allah'a aidiz ve kuşkusuz O'na döneceğiz' derler. İşte rablerinin lutufları ve rahmeti bunlar içindir ve işte doğru yola ulaşmış olanlar da bunlardır."

İşte Boynukalın'ın o paylaşımları;

Dolardaki artış sonrası Ayasofya İmamı Boynukalın'dan dikkat çeken çıkış: Faizcilerle mücadele İslam'ın emridir

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mehmet Boynukalın Haberler

500

Yorumlar (269)

ASLI:

DÜNYADAKİ TÜM DİNLER DÜNYAYI YÖNETENLER TARAFINDAN İNSANLARI KONTROL ALTINDA TUTMAK İTAAT ETİRMEK SÖMÜRMEK İÇİN UYDYRULMUŞ YALANLARDIR.

151
58
yanıtYanıtla
yooo:

kur''anı birakıp din tüccarlarını dinlersen böyle sapıtırsın aslı bey

yanıt29
yanıt67
tr:

ya İslamla yükselir ya inkarla çürürsün. Bu yol mezarda bitmiyor gittiğinde görürsün

yanıt7
yanıt2
TR YECEVAP:

İslam diye arap milliyetçiliğinin pesinden gitmenin elbet bedelini göreceksin bu dünyadaki islamin hali pek iyidegil asıl gittiğinde iyibir yere gitmeyeceğin apacık aynaya bak islamı gör gidecegin yeride

yanıt1
yanıt0
Ercan YILDIRIM:

İmam da olsa fikrini beyan edemez mi veya . hani laiklik özgürlüktü

55
37
yanıtYanıtla
Ercan bey:

Edemez din ve devlet işleri ayrıdır.İsine baksın namazını kıldırsın.Politikaya meraklı galiba gör bak bu ilk seçimde milletvekili adayı olur.

yanıt29
yanıt19
ASLI:

EMİNİM EN AZ BİR LİSE DİPLOMAN VARDIR AMA HALA LAİKLİK NEDİR ÖĞRENEMEMİŞSİN. LAİKLİK VE ÖZGÜRLÜK AYRI ŞEYLERDİR LAİLKİK DİN VE DEVLET İŞLERİNİN AYRILMASIDIR YANİ DİN ADAMLARININ DEVLET YÖNETİMİNE KARIŞMAMASIDIR.

yanıt13
yanıt2
ERCAN YILDIRIM´A:

GERINDEN UYDURMA LAIKLIK DIN ILE DEVLET IDARESININ AYRILMASINA DENIR ÖZGÜRLÜK ESARET HAPIS CEZA FALAN DEGILDIR ÖNCE ÖGREN SONRA YORUM YAP O IMAM DEVLET MEMURU OLDUGUNA GÖRE YÖNETMELIGE UYMAK ZORUNDADIR SOSYAL MEDYADA DEGIL CAMIDE FIKRINI SÖYLESIN KIMSENIN ITIRAZI OLMAZ

yanıt11
yanıt6
kafası kalın:

sapla saman gibi birşey ama siz kendinizi boş yere yormayın ercan yıldırım. . gidenler de hayırlısı diye görevden alınıyor zaten. . aslında bu zat mb başkanı olacak adam. . şu endamı bile doları çökertmeye yeter. . memleket dibe vurdu zaten. . sahi 128 milyar dolar ile ilgili de bir fetvası olacak mı hocamızın. . hocamıza güveniyoruz zahir. .

yanıt6
yanıt0
FURKAN:

helal olsun hocam dik dur eğilme seninleyiz

35
49
yanıtYanıtla
Tüm 269 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title