Haberler

Avrupa Futbolunda Asyalılar

Asya Futbolunun Gelecek Vaad Eden Birçok İsmi Avrupa'da Forma Giyiyor. Bunlardan Japon Oyuncu Shunsuke Nakamura Gibi Olanlar Geleceğe Güvenle Bakarken, Bazılarını İse Uzun Yaz Döneminde Büyük Bir Belirsizlik Bekliyor.

Asya futbolunun gelecek vaad eden birçok ismi Avrupa'da forma giyiyor. Bunlardan Japon oyuncu Shunsuke Nakamura gibi olanlar geleceğe güvenle bakarken, bazılarını ise uzun yaz döneminde büyük bir belirsizlik bekliyor.

İskoç ekibi Celtic'i şampiyonluğa taşıyan ve İskoçya Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından 'Yılın Futbolcusu' seçilen 28 yaşındaki Nakamura, hem Asya kıtasını hem de Japonya'yı Avrupa kıtasında en iyi şekilde temsil eden futbolcu olarak dikkat çekiyor. 2005 yılında üç sezon geçirdiği Serie A takımlarından Reggina'da transfer edilen Nakamura, ayrıca, 'sezonun en iyi golü' ödülünü de kazanmıştı.

Ancak diğer Asyalı oyuncular Nakamura kadar şanslı ve başarılı bir sezon geçiremediler.

Örneğin; Galatasaray'ın 2006 yılı Ağustos ayında İngiltere'nin West Bromwich Albion takımından büyük umutlarla transfer ettiği Japon orta saha oyuncusu Junichi Inamoto, bu sezon oynadığı futbolla hayal kırıklığı yaşattı. Ligde şu ana kadar 23 maçta forma giyen Inamoto gol atma başarısı gösteremezken, Fortis Türkiye Kupası'nda da 4 kez Sarı-kırmızılı formayı giydi ve yine gol kaydedemedi. Inamoto, Galatasaray'ın Avrupa kupası maçlarında ise 5 kez sahada yer alırken, yalnızca 1 kez gol kaydetme başarısı

gösterdi. Galatasaray'ın Bordeaux'yla yaptığı ve 3-1 kaybettiği Şampiyonlar Ligi gurup maçında güzel bir gol atan Inamoto buna karşın Galatasaray'ın turnuvaya veda etmesine engel olamadı. İsmi özellikle son dönemde Galatasaray'dan gönderilecek futbolcular arasında yer alan Inamoto'nun takımda kalıp kalmayacağı merak ediliyor.

Çin Milli Takımı Kaptanı Zheng Zhi, kiralık olarak forma giydiği İngiliz ekibi Charlton Athletic de bir türlü bekleneni veremedi ve takımının küme düşmesini engelleyemedi. Zhi'le sözleşme yenilenmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Bir başka Çinli oyuncu Li Tie ise, sakatlıklarla boğuştuğu ve bir türlü ilk 11'de forma şansı bulamadığı Sheffield United'a katkı sağlayamadı ve takımının küme düşüşünü engelleyemedi.

Çinli Dong Fangzhuo, Alex Ferguson'la lig şampiyonluğuna uzanan Manchester United'da kadroda kendisine yer bulamayan isimler arasında oldu. Ferguson'un planları içinde bir türlü yer almayı başaramayan Fangzhuo'nun geleceği, Manchester City'de forma giyen vatandaşı Sun Jihai'yle birlikte belirsizliğini koruyor.

Dong'un Manchester'dan takım arkadaşı Güney Koreli Park Ji-Sung ise diğer Asyalılara göre biraz daha fazla forma şansı bularak dikkat çekti. Ji-Sung, Ferguson'un güvenini kazanırken, Nisan ayındaki sakatlığı Güney Korelinin en büyük şanssızlığı oldu.

Avustralyalı temsilciler ise Premier Lig'de her zamanki gibi parlamaya devam ediyorlar. Middlesbrough'un yıldızlarından Mark Viduka, hem oynadığı futbol hem de 22 maçta attığı 16 golle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Middlesbrough ile henüz sözleşme yenilemeyen Viduka için West Ham United'ın transfer girişimlerinde bulunduğu ifade ediliyor.

Sakatlığı nedeniyle tüm sezon boyunca Liverpool formasına hasret kalan bir başka Avustralyalı yıldız Harry Kewell ise, önümüzdeki hafta AC Milan'la yapılacak Şampiyonlar Ligi final maçında sahalara dönmeyi planlıyor.

Everton'da David Moyes'ın en çok güvendiği isimlerin başında gelen Avustralyalı Tim Cahill ise Mart ayındaki sakatlığına kadar yine takımının gözdelerindendi.

Bayern Münih'le iki sezon geçiren İranlı efsane futbolcu Ali Karimi ise Bayern kariyerinin sonuna yaklaşmış görünüyor. Bundesliga'da Energie Cottbus forması giyen Çinli oyuncu Shao Jiayi ise takımın kalacak listesinde yer alıyor.

(ERS-ERS-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title