Haberler

Atık Yağ Karşılığı Kedi Köpek Maması

Denizli'de atıkların geri dönüşümü konusunda yürütülen projeyle 4 yılda 41 bin litre atık yağ toplayan Pamukkale Belediyesi, 3 litre atık yağ getirene 100 gram kedi ya da köpek maması dağıtımına başladı.

Denizli'de atıkların geri dönüşümü konusunda yürütülen projeyle 4 yılda 41 bin litre atık yağ toplayan Pamukkale Belediyesi, 3 litre atık yağ getirene 100 gram kedi ya da köpek maması dağıtımına başladı.

Özel bir şirketle yapılan "Bitkisel Atık Yağların Toplanması" protokolü imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bitkisel atık yağların geri dönüşümünün sağlanmasına önem verdiklerini, geçen yıl 10 bin 720 litre, bu yılın 10 ayında ise 15 bin 984 litre atık yağ topladıklarını bildirdi.

Gürlesin, 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği düşünüldüğünde belediye olarak 4 yılda topladıkları 41 bin 673 litre atık yağla 41 milyar 673 milyon litre suyun kirlenmesini önlediklerini ifade ederek, halkın farkındalığı anlamında önemli mesafe kat ettiklerine işaret etti.

Belediye olarak 5 litre atık yağ için 3, 2 litre atık yağ için 1 lira ödediklerini, 5 litre atık yağ getirene isterse 750 mililitre sıvı deterjan hediye ettiklerini anlatan Gürlesin, bu yıl farklı bir seçeneği daha gündeme getirdiklerini, 3 litre atık yağ getirene 100 gram kedi veya köpek mamasını ücretsiz olarak vereceklerini bildirdi.

"Hem çevremizi korumak hem de hayvanlarımızın beslenmesine yardımcı olmak istedik" diyen Gürlesin, ev ve iş yerlerinde atık yağ biriktiren vatandaşları, belediyenin Alo Atık hattına ulaşmasını istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hüseyin Gürlesin Pamukkale Denizli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title