Haberler

Artan Hava Kirliliği Karşı Çevre Müdürlüğü Denetimleri Sıklaştırdı

İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Işık, Yaptıkları Denetimler Sonrasında Yakma Usullerine Aykırı Davranan 16 Site ve 2 Kömür Deposuna Kalitesiz Kömür Sattıklarından Dolayı Cezai İşlem Gerçekleştirdiklerini Söyledi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Işık, yaptıkları denetimler sonrasında yakma usullerine aykırı davranan 16 site ve 2 kömür deposuna kalitesiz kömür sattıklarından dolayı cezai işlem gerçekleştirdiklerini söyledi.

Işık yaptığı açıklamada, kış sezonunda hava kirliliği ile ilgili sorunların en aza indirilmesi amacıyla sürdürülen denetim çalışmalarına Çevre ve Orman İl Müdürlüğü teknik elemanları ve Karabük, Safranbolu belediye zabıta ekiplerinin düzenli olarak devam ettiğini ifade ederek, Karabük Belediyesince yakma usul ve esaslarına aykırı olarak davranan 16 adet siteye, vasıflara uygun olmayan kömür satan firmaya cezai işlen uygulandığını ve kömürlere el konulduğunu kaydetti.

Karabük'te faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarınında denetlendiğini belirten Işık, "Karabük ve Safranbolu'da kazanların tekniğine uygun yakılması ve hava kirliliği konulu eğitim semineri düzenlendi. Yoğun bir katılımın olduğu seminerde, ateşçi ve site yöneticilerine kazanların doğru yakılması, hava kirliliğinin insan ve çevreye zararlı etkileri ile çevre mevzuatı hakkında bilgiler verildi. Seminer sonunda katılımcılara Karabük'te hava kirliliği ve alınacak tedbirler adlı il müdürlüğümüzün bastırdığı kitapçıklar dağıtıldı" dedi.

İkinci kez ihalesi yapılan Katı atık düzenli depolama tesisi ile ilgili olarak da bilgiler veren Işık, "Karabük ve ilçelerini kapsayan düzenli katı atık çöp depolama sahası ihalesi kesin onaylanarak çalışmalarına başlandı. İhaleyi alan firma tarafından ÇED yönetmeliği EK III kapsam belirleme çalışmalarına da ayrıca başlandı" diye konuştu.

Karabük'te hava kirliliğinin artmasında en önemli etken olarak gösterilen Kardemir A.Ş' nin çevre yatırımlarını incelediklerini söyleyen Işık; "Kardemir A.Ş tarafından müdürlüğümüze sunulan iş termin planı çerçevesinde yapımı süren arıtma tesisinde teknik elemanlarımızca yerinde incelemeler yapıldı. Kok fabrikasından kaynaklanan ve katran, yağ, fenol ve amonyak içeren atık sularının 3 kademeli olarak fiziksel, biyolojik ve kimyasal olarak arıtılması için planlanan tesisin belirtilen süreden daha erken bitirilmesi planlanmaktadır" dedi.

Işık, denetimlerin etkin bir şekilde yapılabilmesi amacı ile Karabük ve Safranbolu ilçesinde bulunan sitelerin, site yöneticilerinin ve ateşçilerinin tespiti amacıyla tüm yöneticilerin gerekli bilgileri ilgili Belediye Başkanlıklarının Zabıta Müdürlüğüne 30 Kasım 2007 tarihine kadar vermeleri gerektiğini söyledi. Işık, son dönemde yaptıkları çalışmalarda bazı ateşçilerin ikiden fazla yer yaktıklarının tespit edildiğini belirterek; "Bu gibi su ihtimallere kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Gerek site yöneticilerine ve gerekse ateşçilere idari para cezası uygulanacak. Gerektiği takdirde ateşçilerin belgesi iptal edilecek" dedi.

(YE-İÇ)

24.11.2007 17:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title