Haberler

ARDAHAN 50 HANELİ KÖY HEYELAN NEDENİYLE BOŞALTILIYOR

ARDAHAN Valisi Mustafa Masatlı, heyelan meydana gelen Posof ilçesine bağlı 50 haneli, 95 nüfuslu Savaşır köyünde incelemelerde bulundu.

ARDAHAN Valisi Mustafa Masatlı, heyelan meydana gelen Posof ilçesine bağlı 50 haneli, 95 nüfuslu Savaşır köyünde incelemelerde bulundu. 4 evde ağır, 13 evde ise hafif hasar oluştuğunu belirten Vali Mustafa Masatlı, Heyelanın boyutu tespitler ve inceleme sonucu netlik kazanacak. Köy için ilk etapta güvenlik açısından tahliye kararı verildi. AFAD'dan ekiplerimiz ile üniversiteden uzman ekiplerin incelemesi sonucu köyün başka yere tahliyesine karar verilecek dedi. Posof İlçesine 16 kilometre mesafede ve Gürcistan sınırında bulunan 50 haneli Savaşır Köyü'nde geçtiğimiz günlerde heyelan meydana geldi. 4'ü ağır 13 evde hasara yolaçan heyelan sonrası vatandaşlar ilçe merkezindeki boş lojmanlara yerleştirildi. Vali Mustafa Masatlı, heyelan tehdidinde olan Savaşır Köyü'nde incelemelerde bulundu. Köyde hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirten Vali Masatlı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızdan ilk etapta 80 bin lira, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan da (AFAD) 150 bin liranın valilik hesaplarına ulaştığı bilgisini verdi. Paraların vatandaşların acil ihtiyaçları için dağıtıldığını kaydeden Vali Masatlı, Ekiplerimiz saha da çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar sonucunda ilk etapta 4 tane ağır hasarlı, 13 tanede hafif hasarlı bina tespit edilmiştir. Bunlarla ilgili 4 tane ağır hasarlı bina ile ilgili vatandaşlarımız tahliye edilerek ilçemizdeki boş olan lojmanlara yerleştirilmiştir. Diğer taraftan hafif hasırlı ailelilerimiz de yayla evlerinde rahatça konaklayabilmeleri için afat çadırları kurulmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızdan ilk etapta 80 bin lira bir kaynak gelmiştir. Bunu vatandaşlarımıza harcıyoruz. Diğer taraftan alt yapı için İçişleri Bakanlığı AFAT Dairesi Başkanlığımızdan 2 milyon 500 lira para talep edildi. Bunun dışında acil ihtiyaçlar içinde İçişleri Bakanlığımızdan 400 bin lira para talep ettik. Bunun 150 bin lirası hesaplarımıza intikal etmiştir. Onu da şuan itibariyle vatandaşlarımıza dağıtıyoruzö diye konuştu. Heyelan sonrası irtibata geçtikleri AFAD Yönetimi Başkanlığı'nın köydeki hareketliliğin izlenmesini istediğini belirten Vali Masatlı, Teknik ekip gerekli izlemeyi yapacak ve bunun sonucunda da köyle ilgili kesin karar verilecek. Bizim için en önemlisi burada herhangi bir can kaybının olmamasıdır. Çünkü; onun telafisi mümkün değildir. Devletimiz güçlü ve büyük bir devlettir. Bu tür hasarları, bu tür afetleri kolaylıkla izole edecek, tedbirler alacak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak durumdadır. Devlet olarak buradayız. İnşallah vatandaşlarımızın sorunlarına en kısa sürede cevap bulacağız dedi.

Vatandaşların Köyümüzü başka yere tahliye mi edeceksiniz sorusuna ise Vali Masatlı; Bu kararı vermek için henüz çok erken, izlemimler ve tespitler sonucu netlik kazanacak. Bu işin netlik kazanması için zamana ihtiyaç var. Bakalım önümüzdeki günlerde toprak kayması devam edecek mi Evlerde ki hasarlar büyüyecek mi Bunları uzman ekiplerimiz bir incelesin rapor etsinlerö cevabını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Posof Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title