Haberler

Antalya: Dünya Gıda Günü

- Antalya Tarım İl Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen, "Dünya Gıda Günü" ile İlgili, Kompozisyon ve Şiir Yarışmasında Envar Koleji Öğrencileri Ödül Aldı.

- Antalya Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Dünya Gıda Günü" ile ilgili, kompozisyon ve şiir yarışmasında Envar Koleji öğrencileri ödül aldı.

Atatürk Kültür Merkezin'de (AKM) gerçekleştirilen ödül töreninde Envar Lisesi öğrencileri Ali Öztürk, Safiye İnegöllü ve Sami Can Ünal kompozisyon dalında, aynı liseden Safa Toraman, Nurgül Güven, İlköğretim öğrencisi Yasemin Kökez ise şiir dalında ödüle layık görüldü.

Törende konuşan Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalanların durumlarının her yıl daha da kötüleştiğini söyledi. Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'nün rakamlarına göre dünyada her yıl 6 milyon çocuğun açlıktan öldüğünü belirten Erçin, "Dünya üzerinde yaklaşık 840 milyon erkek, kadın ve çocuk kronik olarak açlıkla mücadele ediyor. 1.5 milyar insan da günde 1 dolardan daha düşük bir gelirle hayatını sürdürmeye çalışıyor. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Müdürü Dr. Jagues Diouf aslında bu dünya da herkese yetecek kadar gıda olduğunu ve problemin dağıtımdan kaynaklandığını söylüyor" dedi.

(ŞT-SÇ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title