Haberler

Ankara: Toki Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Basın Toplantısı...(2)

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Doğu ve Güneydoğu'da lojmansız asker ve polis kalmasın" talimatı üzerine harekete geçti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Doğu ve Güneydoğu'da lojmansız asker ve polis kalmasın" talimatı üzerine harekete geçti.

Son olarak Şırnak'ta bir astsubayın teröristlerce evinde şehit edilmesiyle gündeme gelen lojman konusunda atağa geçen TOKİ, bu çerçevede Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçleri için lojman yaptıracak. Bayraktar, Başbakan'ın 2 yıldır bu konu üzerinde titizlikle durduğunu, bu çerçevede Şemdinli'de başladıkları lojmanları bu yıl bitireceklerini, ancak ağır kış şartları nedeniyle Hakkari, Çukurca ve Yüksekova'daki lojmanların önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi. TOKİ Başkanı Bayraktar, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Bayraktar, Başbakan Erdoğan'ın asker ve polis için Doğu ve Güneydoğu'da lojman yaptırılması talimatı verip vermediğinin sorulması üzerine, Başbakan'ın talimatıyla Hakkari, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova'da lojman çalışması başlattıklarını söyledi. İhalelerinin bitirildiğini, inşaata yeni başlandığını belirten Bayraktar, bunun dışında Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ile bu yöndeki çalışmaların 2 seneden beri devam ettiğini açıkladı. Bu lojmanlardan bir kısmının teslim edildiğini dile getiren Bayraktar, lojman talebinin Türkiye'nin her tarafından geldiğini, ancak TOKİ olarak sadece Doğu ve Güneydoğu'da buna sıcak baktıklarını vurguladı. Bayraktar, devlet olarak Doğu ve Güneydoğu'da asker ve polislere konutları lojman olarak sunacaklarını, diğer bölgelerde ise diğer devlet memurlarına olduğu gibi ucuz konut sağlayacaklarını kaydetti. Başbakan'ın talimatıyla Şemdinli'de başladıkları lojmanları bu yıl bitireceklerini ancak ağır kış şartları nedeniyle Hakkari, Çukurca ve Yüksekova'daki lojmanların önümüzdeki yıl tamamlanacağını söyledi. Bayraktar, son olarak bir astsubayın evinde şehit edildiği Şırnak'ın Beytuşşebap İlçesi'nde ve Şırnak merkezde de lojman için arsa temin ettiklerini bildirdi. Doğu ve Güneydoğu'da arsa temininde zorluk yaşadıklarından yakınan Bayraktar, arsa konusundaki sıkıntıların bölgenin coğrafi ve demografik yapısından kaynaklandığını vurguladı. Başbakan'ın son Şırnak olayından sonra Başbakan'ın kendisine talimatı olmadığını, Başbakan'ın son 2 yıldır bu konu üzerinde durduğunu anlatan Bayraktar, "Başbakan bunu sürekli soruyor bize. Sürekli takip ediyor, bu yüzden titiz davranıyoruz. Telefon açtığı zaman, üç kez telefon açtıysa iki kez bu işi soruyor. 'İşi sıkı tut' diyor" şeklinde konuştu. Bölgede Hazine arsası bulmakta zorlandıklarını, bu yüzden şahıslardan arazi aldıklarını belirten Bayraktar, arsa temininde sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

BAŞBAKAN'DAN "DİSNEYLAND PROJESİNE DESTEK VERİN" TALİMATI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları'nın Doğu ve Güneydoğu'da TOKİ'den toplam 4 bin 499 lojman talebinde bulundukları açıklandı. Emniyetin 3 bin 572, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 352, Kara Kuvvetleri'nin 524, Hava Kuvvetleri'nin 51 olmak üzere, güvenlik birimlerinin toplam 4 bin 499 lojman talebinde bulunduğu, TOKİ'nin emniyete 3 bin 572, jandarmaya 288 lojman tahsisinde bulunacağı bildirildi. Kuvvet Komutanlıkları'nın talebine karşılık toplam bin 68 tahsis yapılacağı ancak buna ilişkin protokolün henüz yapılmadığı, tahsis için uygun görülen 15 bin 750 konutun listelendiği kaydedildi. TOKİ, Hakkari merkezde 160, Şemdinli'de 64, Yüksekova'da 156, Çukurca'da 48, Şırnak İdil'de 50, Güçlükonak'ta 50, Uludere'de 50, Beytüşşebap'ta 50 konut olmak üzere protokol dışında yapılan 628 ile Eskişehir'de yapılacak 300 konutu emniyet ve güvenlik kurumlarına verecek. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da Ordu Fatsa'da lojman talebinde bulunduğu açıklandı.

Bayraktar, bir soru üzerine, ABD'li Paramount Pictures adlı medya şirketiyle Eurasia firmasının Türkiye'de "Disneyland" kurma talebinin TOKİ'ye iletildiğini açıkladı. Bayraktar, projenin kendilerini sevindirdiğini, "eğlence ve tema parkı" kurma projesi için İstanbul, İzmir ve Bursa'da bu yönde bir arayışın olduğunu, ancak Ankara'da karar kılındığını belirtti. Bayraktar, Başbakan'ın da "Projeye sıcak bakın. Hem imar planı hem arsa tahsisi noktasında gerekli kolaylıkları sağlayın" yönünde talimat verdiğini vurguladı. Yapılan fizibiliteye göre Ankara'da Ballıkuyumcu'da ilk etapta 3 milyon metrekarelik yer bulunduğunu, istenildiği takdirde bunun 7 milyon metrekarelik bir alana kadar çıkabileceğini dile getiren Bayraktar, TOKİ'nin 20 bin konutluk projesiyle bütünleşecek bir proje olacağını kaydetti. Bayraktar, "Ormanı olan, göletleri olan, Osmanlı, Selçuklu ve Ortadoğu esintisini resmedecek hem de Avrupa ve Amerika'nın eğlence özelliklerini toplayacak bir park olacak. Ankara'da Disneyland kurulması halinde yılda 3 milyon ile 7 milyon kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor. Çok güzel bir proje. Biz de bu proje için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu. Bayraktar, söz konusu projenin 2007 yılı içerisinde başlayacağını açıkladı.

MÜTEAHHİTLERE UYARI

Bayraktar, TOKİ'ye devredilen milletvekili lojmanlarıyla ilgili planladıkları projeyi de açıkladı. TOKİ'nin milletvekili lojmanlarının yerine dünya ölçeğinde modern bir yerleşim birimi yapmayı planladığını kaydeden Bayraktar, "Ankara'ya yakışır tarzda, içerisinde bol su göletleri, yeşil alanı olan, son derece modern bir yerleşim birimi yapacağız. Suit dairelerden, hem ofis dairelerden, normal konutlara kadar aklınıza ne gelirse yapacağız. Bin 500 ile 2 bin arasnakan'ın son Şırnak olayından sonra Başbakan'ınında konut üretmeyi düşünüyoruz. Böylece hem para hem prestij kazanmayı düşünüyoruz. Bütün muafakatnameleri aldık. Sadece İş Bankası'nın yönetim kurulu prosedürü var. 42 kişiye satılmıştı. Tek tek bu kişilerle sözleşme yaptık, biz de taahhütname verdik. Projemiz de bitmiş vaziyettedir. İnşallah yakın zamanda bitireceğiz" değerlendirmesini yaptı

TOKİ Başkanı Bayraktar, TOKİ'nin müteahhitlerle yaşadığı sorunlarla ilgili bir soru üzerine de müteahhitliğin formasyonunun olmadığını söyledi. "Hiçbir iş yapamayan müteahhitlik yapıyor" diyen Bayraktar, gerçek müteahhitlerle en ufak problemlerinin olmadığını söyledi. Bayraktar, alaydan yetişen veya okullu olan müteahhitlerin işini yapıp bitirdiğini ifade ederek, sadece Eskişehir, Denizli, Erzurum, Trabzon ve İzmir'deki bir şantiyede sorun yaşadıklarını kaydetti. TOKİ müteahhitlerine gözdağı vermeyi de ihmal etmeyen Bayraktar, şunları söyledi:

"TOKİ'ye dayalı konuma geldiği zaman bize iş yapıp gidemez. İş yapan müteahhit kolunu bacağını bırakmak zorunda. Sistemimiz teminat bakımından çok sağlam. Müteahhitlerden ayrıca teminat mektubunun dışında nakit teminat da alıyoruz. Yani çok sıkı bir sistem var. Müşavirlerimizle, TOKİ'nin kendi elemanlarıyla sistemimizi yürütüyoruz. Bizim için işini bilen, işini yapan müteahhitlik sektöründe iş yapan firmalar ayakta kalacak. Fakat müteahhitlere şu bakımdan hak veriyorum. Enflasyon nedeniyle, gelen zamlar nedeniyle mağduriyetlerini karşılamamız lazım. 2004 ile 2005 yılı arasında ihale alanların KDV'sinin tamamını ödüyoruz. Bundan sonra yüzde 15'ini ödemeye devam edeceğiz. Ancak şunu söylemek istiyorum bundan sonra işini titiz ve kaliteli yapmayan müteahhitlere ödemeleri geciktireceğiz. Bundan sonra testiyi kıranla suyu getireni bir tutmayacağız. İşi sıkı tutacağız. Müteahhitlerimiz parayı aldığı zaman, bu paraları borcu varsa ödemesi lazım. Ancak açgözlülük yapan arkadaşlar var. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title