Haberler

Ankara: Tib'den "Dinleme Yapılmadığı İçin Uyuşturucu Kaçakçılarının Yakalanamadığı" Haberine Yalanlama

Telekomünikasyon Kurumu (Tk), Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (Tib) Hatların Dolu Olduğu Gerekçesiyle Dinleme Yapmaması Nedeniyle 550 Kilogram Uyuşturucunun Türkiye Üzerinden Hollanda'ya Kaçırıldığı Haberlerini Yalanlandı.

Telekomünikasyon Kurumu (TK), Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) hatların dolu olduğu gerekçesiyle dinleme yapmaması nedeniyle 550 kilogram uyuşturucunun Türkiye üzerinden Hollanda'ya kaçırıldığı haberlerini yalanlandı.

TİB, kendilerini intikal ettirilmiş ve işleme konulmamış böyle bir karar bulunmadığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili kendilerine herhangi bir yazı gelmediğini bildirdi. Telekomünikasyon Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir uyuşturucu kaçaklığıyla ilgili olarak yasalar gereği hakimden aldıkları dinleme kararını Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na gönderdikleri halde, hatların dolu olduğunda dinleme yapılamadığı, konuyla ilgili olarak İletişim Başkanlığı'na zehir zemberek yazı yazdıkları, dinleme yapılmaması nedeniyle 550 kilogram uyuşturucunun Türkiye üzerinden Hollanda'ya kaçırıldığı, dinleme kapasitesiyle ilgili olarak bazı rakamlardan bahsedilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı, TİB'e bu konuyla ilgili intikal ettirilmiş ve işleme konulmamış bir kararın bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, ülkenin huzur ve güvenin korunabilmesi için Telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimin tespiti, dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi faaliyetleri kapsamında istihbari ve adli anlamda delil elde etmek, delillerin kaybolmasını önlemek maksadıyla kurulan TİB'in, hakim kararıyla gecikmesinde sakınca bulunan hallerde 24 saat içerisinde hakim onayına sunulmak üzere Cumhuriyet Savcılığı talepleri doğrultusunda her türlü talebin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan yapıldığı belirtildi.

TİB'in faaliyete geçtiği 4 aylık süre içerisinde tüm kanuni talepleri yerine getirdiği kaydedilen açıklama şöyle devam etti:

"Hal böyleyken, ülkemizin huzur ve güvenliği gibi çok önemli bir konuda hem de bir güvenlik kurumumuza atfen uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesi çalışmasının yapılamadığı şeklinde asılsız ve mesnetsiz bir haber yapılma nedeni anlaşılamamıştır. Jeostratejik bakımdan çok önemli bir bölgede terör ve benzeri asayişi bozucu örgüt ve eylemlerle mücadele eden güvenlik güçlerimizin moralini bozucu, motivasyonlarını olumsuz etkileyen bu tür asılsız haberlerin aslında yasadışı oluşumlarının işlerine yaramakta olduğu herkesçe bilinmektedir. Bu gibi konularda hassasiyet gösterilmesi için başta yazılı ve görsel medya olmak üzere hepimize önemli görevler düşmektedir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title