Haberler

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, internet üzerinden radyo ve televizyon yayını yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, internet üzerinden radyo ve televizyon yayını yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplandı.

Aralık ayı olağan toplantısının açılışına Büyükşehir Belediyesi 17. Dönem Çocuk Meclisi başkanı ve bazı üyeleri de katıldı. Çocuk meclisi üyeleri,

"belediyenin kardeş şehirlere yapacağı yurt dışı gezilerine temsilci üyelerin katılımı" ve "çocukların çizeceği resimlerden takvim hazırlanarak satışa sunulması, elde edilecek gelirin sosyal sorumluluk projelerine aktarılması" konularında 2 önerge gündeme getirdiler. Çocukların önergeleri, oy birliğiyle karara bağlandı.

Açılış oturumunda, yenileme çalışmaları tamamlanan ASKİ sosyal tesislerine girişin üyelik sistemine bağlanması da görüşüldü ve oy birliğiyle karar alındı.

Büyükşehir Belediyesine internet üzerinden televizyon ve radyo yayını yapabilmesi konusunda önerge gündeme alınarak görüşüldü. Melih Gökçek, belediyelerin radyo ve televizyon kurmasının yasak olduğunu ancak internet üzerinden yayının yasak kapsamına girmediğini söyledi, bazı belediyelerdeki uygulamaları da örnek gösterdi. Konu oy birliğiyle karara bağlandı.

Cenazelerde, taziyeleri kabul etmek için yeterli mekanı bulunmayanlara çadır tahsis edilmesi ve soğuğa karşı önlemlerin alınması, masa, sandalye temini gibi işlemlerin yürütülmesi konusu da gündeme alınarak, oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak "milli gurur ödülü" ile "Ankara milli gurur ödülü" adı altında ödül tertip etmeyi istedikleri söyledi. Başarının milli boyutu bulunduğunda "milli gurur ödülü", Ankara'da en fazla vergi veren, kente fedakarlıkta bulunanlar gibi başkent ölçeğindeki işlerde de "Ankara milli gurur ödülünün" verilebileceğini anlatan Gökçek, ödülün, 14 kişilik komite tarafından belirleneceğini kaydetti. Önerge gündeme alındı, oy birliğiyle kabul edildi.

Vatandaşların başkentteki park, bahçe, rekreasyon alanlarında çektikleri fotoğraflarla ilgili bir yarışma düzenlenmesine karar verildi. Ankara için tanıtım filmi çekilmesi de varılan kararlar arasında yer aldı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title