Haberler

Anavatan Seçimlerden Çekildi

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, Anavatan Partisi'nin Seçimlere Girmeyeceğini Söyledi. Sarıbaş, Seçimlerde Dp'yi Destekleyeceklerini İfade Etti.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın'ın Anavatan Partisi'nden aday olmuş kişilerin DP'den aday olamayacaklarını açıklamasının ardından, Anavatan Partisi seçimlerden çekilme kararı verdi.

Yüksek Seçim Kurulu'na, çekilme kararını ileten Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sarıbaş, bütünleşme için düne kadar Mumcu'nun büyük bir çaba gösterdiğini belirterek, birleşme konusunda sözün Mehmet Ağar'da olduğunu söyledi. Sarıbaş, "Biz Anavatan Partisi olarak baştan beri bu birleşmeye inandığımız için, bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu terörle mücadelede iktidarın beceriksizliği nedeniyle seçilemeyen bir cumhurbaşkanı sürecini takip ederek, Temmuz ayının ortasında 40 derece altında bir seçimde milletin de arazide olduğu bir dönemde zaten bu seçimin sağlıklı olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Sarıbaş, seçime katılma yeterlilikleri bulunmasına rağmen seçimlerden çekilme kararı aldıklarını belirterek, "Bir bölen olmamak, bütünleştiren olmak adına" böylesi bir kararı aldıklarını söyledi. Sarıbaş, DP ile seçimden sonra bir araya geleceklerini de ifade ederek, seçimlerde DP'nin desteklenmesi kararı aldıklarını söyledi. Sarıbaş, Anavatan'dan aday gösterme iradesinin ise tamamen Mehmet Ağar'da olduğunu kaydetti.

SEÇİME 14 PARTİ GİRECEK

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlere 21 partinin girebileceğini ilan etmesinden sonra SHP, DSP, BBP, DTP, Hak-Par ve Anavatan Partisi seçimlere girmeyeceklerini duyurdu. DYP'nin DP çatısı altına girmesiyle birlikte 22 Temmuz'da seçime görecek parti sayısı 14 oldu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title