Haberler

Amerikalılar Düşen Dolara Ağlıyor

Dolarda Durmaksızın Devam Eden Düşüş, Yurtdışında Yaşayan Amerikalılar'ı İsyan Ettirdi. Dolar Bazında Maaş Alan Amerikalılar, Euroya Karşı Çaresiz Kalırken, Bir Kısmı Anavatanlarına Geri Dönme Planları Yapmaya Başladı.

Dolarda durmaksızın devam eden düşüş, yurtdışında yaşayan Amerikalılar'ı isyan ettirdi. Dolar bazında maaş alan Amerikalılar, euroya karşı çaresiz kalırken, bir kısmı anavatanlarına geri dönme planları yapmaya başladı.

Dolardaki düşüşün en çok vurduğu grupların başında gelen ABD'li gurbetçiler Reuters'a haber oldu. Reuters, düşük dolar ve son vergi kanunlarının Avrupa ülkelerinde yaşayan 300 binin üzerindeki Amerikalıyı son derece olumsuz etkilediğini yazdı.

Berlin'de serbest gazeteci olarak çalışan Andrew Curry'i sütunlarına taşıyan Reuters, bir iki sene öncesine kadar refah içerisinde yaşayan Curry için artık hayatın çok zorlaştığına işaret etti.

2005 yılına göre euro karşısında maaşı yüzde 20 azalan Curry, "Eskiden Berlin'de rahat bir şekilde yaşarken şimdi durumum çok kötüleşti. Daha az harcamak için elimden gelen herşeyi yapıyorum" diyor.

    

Dolardaki düşüş, Avrupa'da okuyan Amerikalı öğrencileri de zor durumda bırakıyor. Ellerine geçen paranın alım gücü her geçen gün azalırken, Avrupa'da kalabilmek için artık daha az harcamaları gerekiyor. Euro karşısında tarihinin en düşük seviyesinde bulunan dolar, İngiliz Sterlin'i önünde de son 26 yılın dibinde bulunuyor.

İşin daha da kötü tarafı çoğunluk doların değer kaybının devam etmesini bekliyor. ABD ekonomisinin zirvesinden gelen ve dolara destek çıkan mesajlara rağmen  piyasa katılımcıları kısa vadede doların fazla şansı olmadığını düşünüyor.

Paris'ta yaşayan Amerikalı yazar Eunice Lipton da dolardaki düşüşten son derece şikayetçi. "Doların düşmesi bizi çok kötü etkiledi" ifadesini kullanan Lipton, "Biz parayı esas olarak ABD'den kazanıyoruz ve buraya transfer ediyoruz. Son günlerde 15 bin dolarlık transferin karşılığı 10 bin 200 euroya kadar düştü" diyerek şikayetini dile getiriyor.

  

Aslında sadece son 1-2 yıla değil de 2000 yılından bu yana gerçekleşen sürece bakıldığında Avrupa'da yaşayan Amerikalıların şikayetlerinde haklı oldukları son derece açık. Çünkü son 7 senede dolar euro karşısında yüzde 50'ye yakın değer yitirirken, bunun esas faturası geliri dolar, gideri euro olanlara çıkıyor.

GÖÇ EDENLER PİŞMAN OLDU

Alman İstatistik Ofisi'nin rakamlarına göre, geçen seneye Almanya'ya 50 bin Amerikan vatandaşı göç etti. Almanya'nın resim, müzik ve tarih konularındaki çekiciliğinin yanı sıra yaşam maliyetinin ABD'ye göre ucuz olması da bu göçlerde etkili oldu. Ancak yılbaşından bu yana yaşanan süreç Almanya'ya son gelen ABD'lileri de zor durumda bıraktı. Önceleri para sıkıntısı yaşamayan Amerikalı göçmenler, şimdi daha iyi hesap yapmak zorunda. Asistan profesör Mara Leichtman, gelinen durumu "Artık kıyafet alışveişi yapamıyorum. Çünkü parite yüzünden gelirim yarıya yakın azaldı" şeklinde özetliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title