Haberler

Amazon'un Kurucusu Jeff Bezos, Her Geçen Gün Daha da Zengin Oluyor

Güncelleme:

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, zenginler liginde arayı iyice açmaya başladı. Amazon hisseleri, dün tarihinde ilk kez bin 500 doları aşarken Bezos'un serveti de 124 milyar dolara ulaştı.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, zenginler liginde arayı iyice açmaya başladı. Amazon hisseleri dün tarihinde ilk kez 1500 doları aşarken, Bezos'un serveti de 1.15 milyar dolar artarak 124 milyar dolara ulaştı. En yakın rakibi ile arasındaki fark 32 milyar doları geçti.

124 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Bezos'un serveti ise Amazon'un gördüğü en yüksek seviyeye göre bir ara gün içinde 1.4 milyar dolar artış gösterdi. Kapanış itibariyle ise Bezos'un servetindeki artış 1.15 milyar dolar oldu ve 124 milyar dolara çıktı.

Endekse göre Bezos'u 91.6 milyar dolarla Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve 86.2 milyar dolarla Warren Buffet takip ediyor. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg 73 milyar dolarla dördüncü, Zara'nın sahibi Amancio Ortega da 72 milyar dolarla beşinci sırada yer alıyor.

DÜNYANIN EN ZENGİNİ OLMUŞTU

Jeff Bezos, 1994 yılında kurduğu Amazon şirketinin piyasa değerini yüzde 57 arttırdığı 2017 yılında, 73 milyar dolarla başladığı servetini 99 milyar dolara çıkararak dünyanın en zengin kişisi unvanını Bill Gates'ten almıştı.

Bir dönem en zenginler liginde başa baş giden Bezos ile Gates arasındaki fark, gelinen nokta itibariyle 32.4 milyar dolara kadar yükseldi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bill Gates Jeff Bezos Bloomberg Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title