Haberler

Güne düşüşle başlayan altının gram fiyatı 418 liradan işlem görüyor

Güncelleme:

Altının gram fiyatı, 418,2 lira ile 27 Temmuz 2020'den bu yana gördüğü en düşük seviyeye geriledi. Aynı dakikalarda çeyrek altın 687 lira, cumhuriyet altını da 2.808 liradan satılıyor.

Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki gerilemeye paralel değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,6 altında 422,2 liradan tamamladı. Gram altın, yeni güne de değer kaybıyla başlamasının ardından 27 Temmuz 2020'den bu yana en düşük seviyesi olan 418,2 lirayı gördü ve saat 11.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,8 altında 418,7 lirada dengelendi.

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Aynı dakikalarda çeyrek altın 687 lira, Cumhuriyet altını da 2.808 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,5 düşüşle 1.823 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

ONS FİYATINDAKİ DÜŞÜŞ EĞİLİMİ ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE

Analistler, dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişlerin etkisiyle altının ons fiyatındaki düşüş eğiliminin üçüncü güne taşındığını bildirdi. Yurt içinde, ekonomi yönetiminin piyasa dostu adımları ve Merkez Bankası'nın sıkı duruşu ile dolar kurundaki düşüşün devam ettiğini vurgulayan analistler, dolar kurunun, yabancı finansal kuruluşların Türk lirası uzun pozisyonlarında hedef gösterdikleri 6,85 seviyesine inilebileceğini, bu durumda altının gram fiyatının düşüş eğilimini sürdürmesinin beklenebileceğini söyledi.

ONS ALTIN 1860 DOLAR DİRENÇ KONUMUNDA

Analistler, bugün, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'de fabrika siparişleri başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.860 doların direnç, 1.800 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Haberler

500

Yorumlar (7)

Yatırımcı:

Şimdilik düşşün yakındır çıkması altının ve doların faize ne kadar dayanılacak parayı çektilermi faizciler. Birde faizi nerden kazanılıp veriliyor birinden al öbürüne ver açık nasıl kapatılacak.

7
0
yanıtYanıtla
kaan:

2019 yilbasi altin gram 300 dü köpük köpük sisirdilar altını ucucak kacicak 500 getirip uyaniklarda aldi sözüm ona youtube ekonomistlerde bunlara 600 olacak diye gazi verdiler eeeeee ava giden avlanir zaten 300 den 390 aşması bile mucizeydi şişirdiler

2
1
yanıtYanıtla
yazıklar olsun:

2021 yıllı gelmeden önce 3. 530 tl yi cumhuriyet altın aldık. yazın düğümüz vardı altın yükselse ben bu kadar altın alamam. bu ne yaaaaa dalga mı geçiyorsunuz. yazıkk 830 tl yi ziyan ettik. . .

0
3
yanıtYanıtla
pars:

lafa bak yuksek almasaydın sende iyi misin ???

yanıt1
yanıt0
A:

İnadına altın inadına dolar faizden kazan dolara altına yatırım

2
0
yanıtYanıtla
Müslüman:

Kabahatin sahibi belli

0
0
yanıtYanıtla
Vanlı:

İnşallah Böyle Devam Eder

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title