Haberler

Almanya'da Polis Şiddetine Maruz Kalan Türk Öldü

Güncelleme:

Almanya Frankfurt'ta, polislerin evini basarak ölesiye dövdüğü Türk asıllı Savaş Kabasakal, hayatını kaybetti. Polislerin 40 dakika boyunca dövdüğü Kabasakal'ın ölüm nedeni belirlenemedi.

Almanya'nın Frankfurt kentinde eşinden ayrı yaşayan ve eşinin mahkemeden bir hafta önce "evi boşaltması" yönünde karar aldırdığı Savaş Kabasakal adlı Türk'ün evine dün Alman polisi tarafından baskın yapıldı.

Banyodan yeni çıkan ve silahsız olan Kabasakal'ın üzerine bir anda çok sayıda polis çullandı. Yaklaşık 40 dakika boyunca polis tarafından dövülen Kabasakal, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

"POLİSLERE KAPIYI AÇTIĞI ANDA ÜZERİNE ÇULLANDILAR"

Olay anında ağabeyiyle birlikte aynı evde olan küçük kardeş Hakan Kabasakal, polislere kapıyı kendisinin açtığını, evde bir sorun olmadığını belirterek polislerden gitmelerini istediğini, ancak banyodan üzerinde havluyla çıkan ağabeyini gören polislerin bir anda deli gibi saldırmaya başladığını söyledi.

"OLAYDAN 2 SAAT SONRA AĞABEYİMİN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİLER"

Hakan Kabasakal olayı şöyle anlattı:

Ağabeyim, anlaşamadıkları için eşinden ayrı yaşıyordu. 12 yaşında bir oğlu var. Ağabeyimin eşi, mahkemeden ağabeyimin evi boşaltması için bir dava açmıştı. Mahkeme ağabeyimin evi boşaltması yönünde bir karar verdi.

Dün saat 15'te polis ekipleri ağabeyimin kaldığı eve geldi. Onların yukardan geldiğini gördüm ve kapıyı açtım. Ağabeyim duştan yeni çıkmıştı. Üzerinde sadece havlu vardı. Polisler ağabeyimin yatak odasındaydı. Hemen üzerine çullandılar. Bizleri dışarı çıkardılar. Evin ve yatak odasının kapısını kapattılar. Önce sesler geliyordu. Bir anda sesler kesildi. 40 dakika sonra evin önüne ambulans geldi. Olaydan 2 saat sonra polis, ağabeyimin 15.20 'de öldüğünü söyledi. Fakat nasıl ne şekilde öldüğünü söylemedi.

BAŞKONSOLOS: ALMAN MAKAMLAR AÇIKLAMA YAPAMADI

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı yaptığı açıklamada "Bu üzücü olayı duyunca Alman makamlarıyla irtibata geçtik.Yetkili makamlar konu hakkında tam bir açıklama yapmadılar. Fakat biz olayın takipçisi olacağız. Aile ile de görüştük. Kendilerine destek olacağımızı söyledik" dedi.

DETAYLI OTOPSİ YAPILACAK

Kabasakal'a' yapılan ilk otopsi sonucunda ölüm nedeni tam olarak tespit edilemezken detaylı otopsi raporu bekleniyor. Olayla ilgili Frankfurt savcılığının da bir soruşturma başlattığı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Frankfurt 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title