Haberler

Almanya plastik poşet kullanımını yasaklıyor

Güncelleme:

Almanya'da tek kullanımlık plastik poşet kullanımı 2022'den itibaren yasaklanacak. Ülkede ince plastik poşetler ise Türkiye'de olduğu gibi yasaktan muaf tutulacak.

Almanya'da Federal Meclis'in aldığı kararla, Ocak 2022'den itibaren marketlerde plastik poşet kullanımı yasak olacak. Meyve ve sebze bölümünde bulunan ince plastik poşetlerin ise karardan muaf tutulacağı açıklandı.

"KAYNAK İSRAFININ ÖZÜDÜR"

Çevre Bakanı Svenja Schulze, "Plastik poşet kaynak israfının özüdür" dedi. Schulze, plastik poşet yerine alışveriş sepetleri ve yıkanabilir bez torbaların iyi alternatifler olduğunu söyledi.

WWF: UYGULAMA SEMBOLİK

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ise yasağının sembolik olduğunu ve ülkede kullanılan plastik poşetlerin tüm plastik kullanımının yüzde birini kapsadığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Almanya Plastik Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (2)

Namyelüs:

Şimdi birileri ''''Plastik poşet kullanma özgürlüğümüz engellenemez'''' diye gösteri yapacak mı?

1
2
yanıtYanıtla
RK:

Her Ülke kendine yakisani en güzel sekliyle yapiyor tebrik ediyorum. Tabi insanlarin bilinclenmesi gerekiyor yasaklar gelmeden biz insani görevlerimizi yapabilirz. Kendi bez torban ile herseyini alma sanimiz var iken cevrenden haberi olmayan insanlar Plastik posetlerle gezmeye devam ediyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title