Haberler

Alman sporcuların boykotu sonrası Katar, plaj voleybolcularının kıyafetlerine karışmama kararı aldı

Güncelleme:

Katar'da düzenlenecek olan FIVB Doha Open Plaj Voleybolu Turnuvası öncesi yaşanan bikini krizi sona erdi. Turnuvada sporcuların bikini yerine gömlek ve uzun pantolon giymelerini isteyen Katar, Alman sporcuların boykot kararının ardından geri adım attı ve sporcuların kıyafetlerine karışmama kararı aldı.

Katar'da 8-12 Mart'ta Başkent Doha'da düzenlenecek FIVB Doha Open Plaj Voleybolu Turnuvası öncesi kadın sporcuların bikini giymesine izin verilmeyeceği belirtilmişti. Yedi yıldır erkekler turnuvası düzenleyen Katar, ilk kez düzenleyeceği kadınlar turnuvası öncesi bikini krizi yaşanmasına neden olmuştu. Katar, kadın sporcuların bikini yerine gömlek ve uzun pantolon giymeleri talep etmişti.

"NE GİYECEĞİMİZE KARIŞMALARINI İSTEMİYORUZ"

Almanya Kadın Plaj Voleybolu Takımı sporcuları Karla Borger ve Julia Sude, bikini giymelerinin yasaklanmasına tepki göstermiş ve boykot kararı alarak turnuvaya katılmayacaklarını açıklamıştı. Borger, Almanya'da yayın yapan Deutschlandfunk radyosuna yaptığı konuşmada "İşimizi yapmak için oraya gideceğiz. Ama maçta kullandığımız kıyafetlerimizi giymemiz engelleniyor. Katar, sporcuların ne giyeceğine karışan tek ülke ve işimizi nasıl yapacağımızın söylendiği tek turnuva… Bunu istemiyoruz" demişti.

YAPILAN GÖRÜŞMELER OLUMLU SONUÇLANDI

İki yıldızın boykot kararının ardından Katar Voleybol Federasyonu (QVA) ile irtibata geçen Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), bikini yasağının kaldırılmasını talep etti. Yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı ve Katar, turnuva kurallarında değişikliğe gitti ve sporcuların kıyafetlerine karışmama kararı aldı. FIVB'den yapılan açıklamada "Görüşmeler sonrasında Katar Voleybol Federasyonu, turnuvada oynayacak kadın sporcuların istedikleri kıyafetle maça çıkabileceğine karar verdi" denildi.

(Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Spor

voleybol Almanya Katar Spor Haberler

500

Yorumlar (13)

Alman:

keko katara bak magara zıhnıyetını yansıtıyor dıgerlerı gıbı,

20
23
yanıtYanıtla
Katar:

Katar kadar gerici bir ülke yok. Paraları var ama kültürleri sıfır. Görgüsüzlük diz boyu. Alman sporcular iyi yapmış

13
23
yanıtYanıtla
xmen:

bikini giymek ve soyunmak gericilik olmuş. Allah ıslah etsin sizi

yanıt11
yanıt3
...:

''''XMEN'''' sorun burada kimin ne giydi değil buna müdahale ediyor olunması. Sen öyle düşünüyorsun diye karşındakini de senin gibi düşünmeye zorlayamazsın.

yanıt0
yanıt0
H.H.Bedir.:

Her ülkenin kendi yasaları var. Giyimle ne çağdaşlık. nede gericilik olur. Ön yargılar kibirler insanların gözlerini köreltmiş.

9
10
yanıtYanıtla
...:

O yüzden kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok.

yanıt0
yanıt0
KATARYALAMASI:

En büyük Katar, baska büyük yok. . . Üc defa: Hip Hip Hurraaaa Katar, hep seninleyiz, hep izindeyiz, yasasin Katar. . .

3
14
yanıtYanıtla
Yok yav:

birde karissaydiniz . . . . . ulan bu dünya nereye gidiyor . . .

6
6
yanıtYanıtla
AFERİN:

DOĞRUSU YAPILMIŞ, İSTEYEN İSTEDİĞİNİ GİYER İSTER ŞALVARLA OYNAR İSTER BİKİNİYLE, BU SPORDUR. SPORDA NİYETİ BAŞKA YERE TAŞIMAK, O KİŞİNİN KENDİ AYIBIDIR, KENDİ NİYETİDİR. EĞER SPORA SPOR DİYE BAKARSAN, MAÇI VOLEYBOL MAÇI İZLER GİBİ İZLERSEN SIKINTI YOK, TEMİZ KALPLİ DÜZGÜN BİR İNSANDIR. AKSİ SAPIKTIR

10
2
yanıtYanıtla
Firuzan:

Madem Katar böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmış, o zaman sonuçlarını da önceden öngörmeliydi. Uluslararası organizasyonlarda sadece ev sahipliğini yaparsın. Kişilerin özgürlük haklarına müdahale edemezsin.

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title